Redactie - 11 juli 2019

Main Capital investeert in GBTEC en verkrijgt een meerderheidsbelang

Main Capital investeert van bijna 50 miljoen aan in GBTEC, een grote speler in Business Proces management. Met een strategisch belang van 51 procent ondersteunt Main Capital de verdere groei en internationalisering van de softwarespecialist uit Bochum, Duitsland.

GBTEC Software + Consulting AG neemt de strategische investeerder Main Capital Partners aan boord. De Nederlandse investeerder Main Capital investeert al meer dan 15 jaar met een exclusieve focus op de software-industrie met als doel om IT-bedrijven te helpen met internationalisering en duurzame groei, zowel organisch als inorganisch. Met een ervaren team van financiële en operationele experts ondersteunt Main Capital veel softwarebedrijven op de weg naar verder succes. Nu breidt Main Capital zijn portfolio van strategische aandeleninvesteringen verder uit door fors te investeren in een van de toonaangevende software- en consultingspecialisten voor Business Process Management (BPM). Samen met de oprichter en CEO van GBTEC Gregor Greinke en mede-oprichter en partner, Marc-Oliver Stromberg, geeft Main Capital een nieuwe impuls aan de strategische ontwikkeling van GBTEC.

Met de BPM-suite BIC Cloud biedt GBTEC een tool aan voor het modelleren, analyseren, optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Bochum, Duitsland, is de laatste jaren uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier van BPM-oplossingen voor de DACH-regio. Al vroeg zag GBTEC het potentieel van cloudtechnologie voor haar BPM-oplossingen en versnelde het bedrijf zo haar groei. Het succes van GBTEC wordt bevestigd door de meer dan 700 klanten, waaronder talrijke

DAX beursgenoteerde bedrijven, overheidsinstanties, middelgrote en multinationale bedrijven. De verzekeringsgroep HDI, Daimler AG en verschillende Duitse federale ministeries zijn klant.

De oprichter en CEO van GBTEC, Gregor Greinke, streeft met het aantrekken van Main Capital specifieke doelstellingen na. Greinke zegt: "We hebben voor een investeerder als Main Capital gekozen door het hoge niveau van expertise in de strategische ontwikkeling van softwarebedrijven wat ze meebrengen. Vanaf het allereerste moment waren we ervan overtuigd dat Main Capital een uitstekende keuze zou zijn vanwege hun ervaring in de IT-sector. Ons gemeenschappelijke doel is een duurzame groei op lange termijn door een focus op strategische marktpositionering, selectieve overnames en de uitbreiding van onze wereldwijde partnerships."

Charly Zwemstra, Managing Partner van Main Capital, is ervan overtuigd dat de strategische investering een succes zal worden. Hij benadrukt de vertrouwensrelatie tussen de twee bedrijven: "De oprichters, het management, de teamleden en de producten en diensten van GBTEC hebben ons allemaal weten te overtuigen. Samen zullen we het enorme potentieel verder uitbouwen en GBTEC als softwarespecialist voor Business Process Management vestigen op de internationale markt. We delen dezelfde waarden en attitude. Daarom zijn we ervan overtuigd dat we GBTEC op deze manier succesvol zullen ondersteunen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!