Wouter Hoeffnagel - 21 november 2019

Tanium vernieuwt platform voor endpoint management en security

Tanium vernieuwt platform voor endpoint management en security image

Tanium, leverancier van het bewezen platform voor endpoint visibility en controle, voert vernieuwt zijn platform en portfolio. Het portfolio biedt voortaan meer snelheid, eenvoud en schaal op het gebied van endpoint management en security.

Uit onderzoek van Forrester Consulting blijkt dat IT-leiders van alle kanten onder druk worden gezet, door compliance en systeembeheer tot en met security. "Om hiermee om te kunnen gaan hebben veel organisaties geïnvesteerd in een aantal point solutions", aldus het rapport van Forrester. "Deze oplossingen opereren echter vaak in silo’s en hinderen daardoor het inzicht en de controle die nodig zijn om de omgeving te beschermen."

Unified endpoint management- en security

Het unified endpoint management- en security-platform van Tanium helpt deze uitdagingen aan te gaan. Het platform biedt de breedte om endpoint zowel on-premises als in de cloud te kunnen beheren en beveiligen. Nieuwe is ondermeer:

  • Tanium Core Platform 7.4 met user-experience updates waarmee security- en operations-professionals beslissingen kunnen nemen op basis van data uit het Tanium-platform, nieuwe Role-Based Access Control (RBAC) kunnen uitvoeren en verbeterde beveiliging om off-network en cloud-hosted instances te ondersteunen.
  • Vernieuwde beheermogelijkheden voor cloud endpoints, inclusief inzicht in onbeheerde virtuele machines (VMs) in cloud-omgevingen, verrijkte asset-inventarisatie en reporting over de cloud-infrastructuur en direct inzicht in welke virtuele containers draaien in public en private cloud-omgevingen.
  • Vernieuwde ondersteuning voor het configureren, rapporteren en doorvoeren van security en andere configuratie-policies over een groot aantal besturingssystemen, inclusief Windows en MacOS.

"Een meerderheid van de bedrijven heeft moeite om end-to-end inzicht te krijgen in endpoints en met de totale gezondheid van hun IT-systemen. Zonder volledig inzicht en controle, stellen IT-teams zich open voor cyberaanvallen en andere vormen van disruptie. Het vertrouwen op point-oplossingen maakt dit alleen nog maar erger", zegt Pete Constantine, Tanium Chief Product Officer. Door het Tanium-platform uit te breiden helpt het bedrijf klanten deze IT-uitdagingen op te lossen.

De nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden zijn vanaf begin 2020 beschikbaar voor Tanium-klanten.

Cloudian BW - week 11/12-2023 SLTN Vierkant
ALSO CTV BW 06-06-2023 t/m 15-06-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!