Redactie - 26 december 2021

Wie wint de Cloud Distributor of the Year Award?

Wie wint de Cloud Distributor of the Year Award? image

Copaco en Ingram Micro wonnen 'm de afgelopen twee jaargangen, met eervolle vermeldingen voor Arrow en Tech Data. De Dutch IT-channel Award voor Cloud Distributor of the Year is er eentje die je erbij kan hebben, mooi voor in je prijzenkast! Wie valt op met een cloudplatform dat IT-dienstverleners werkelijk ontzorgt?

De genomineerden in deze categorie zijn:

ALSO levert wereldwijd hardware, software en IT-diensten van meer dan 700 vendoren in meer dan 1340 productcategorieën aan een potentieel van meer dan 100 duizend resellers in 93 landen. ALSO valt al een tijdje op met de succesvolle ALSO Cloud Marketplace (ACMP), een eenvoudig platform waarmee resellers en managed service providers (MSP's) hun WaaS-aanbod centraal kunnen beheren. Het grote voordeel is dat hardware, software, clouddiensten en het financieringsaanbod – inclusief kredietcheck – uit één gebruiksvriendelijke tool komen, volledig geautomatiseerd en makkelijk aan te vullen met een eventueel eigen aanbod. De ACMP wordt white-labeled aangeboden en is bijzonder geschikt voor resellers die MSP willen worden.

De Copaco Cloud, voorheen 2tCloud, onderging een ware metamorfose. Er kwam een nieuwe huisstijl, het cloudaanbod werd uitgebreid en er kwamen meer specialisten in het speciale Cloud Team van Copaco. De distributeur uit Eindhoven, actief in de gehele Benelux én Frankrijk, is met dit alles nog beter in staat om partners proactief en optimaal te ondersteunen ten behoeve van de groei, de adoptie en de acceptatie van clouddiensten bij hun eindgebruikers. Dat is onder meer nodig door de snelle opmars van cloud computing als gevolg van COVID-19. De groei van toepassingen als Azure Virtual Desktop (AVD) en Microsoft Teams is volgens Copaco zelfs 'fenomenaal'.

Resello uit Zwollewerd in 2021 onderdeel van Pax8, een Amerikaanse aanbieder van cloud services die al langer succes heeft in de VS, Canada en het VK. Net als Resello, gestart in 2013 en bekend geworden met een platform waarmee partners eenvoudig clouddiensten kopen, verkopen en beheren, is ook Pax8 'born in the cloud'. De overname maakte de innovatieve platformtechnologie van Pax8 toegankelijk voor het Nederlandse partnerkanaal van Resello, waardoor IT-partners hun bedrijfsprocessen nóg efficiënter kunnen inrichten, hun supportdruk kunnen verminderen en de beheerskosten voor clouddiensten kunnen verlagen. Bovendien hebben klanten van Resello nu toegang tot een sterk uitgebreid vendorportfolio.

Vraag aan Tech Data waarom een IT-dienstverlener juist dáár z'n clouddiensten moet inkopen, en ze beginnen over Max Verstappen. Net als in de Formule 1 draait het in de business van cloud computing om teamwork, vindt de Amerikaanse distributeur. Zoals de 'race engineer' een cruciale schakel vormt tussen een coureur en zijn team, wil Tech Data als een echte 'solution aggregator' samen met klanten de juiste cloudstrategieën uitstippelen en zoeken naar nieuwe opportunities. Partners krijgen volop technische ondersteuning, zoals een CSAT-securityscan. Ook helpen de cloudexperts van Tech Data met de omzet van transactionele business naar recurring businessmodellen, met schaalbare oplossingen als Workplace-as-a-Service.

Voor Uniserver kent cloud computing weinig geheimen. Met ruim twintig jaar ervaring in de specialistische vakgebieden Infrastructure-as-a-Service (IaaS), workspace en multicloud, en met meer dan zeventig cloudspecialisten die 24/7 support geven, zit het wel goed bij de distributeur uit Alkmaar. Uniserver wil samenwerken met alleen de allerbeste leveranciers en een aanbod op de markt brengen met de laatste technologieën en innovaties. Volgens de distributeur is het resultaat een uiterst betrouwbaar, flexibel en stabiel cloudplatform, waarop partners hun eigen IT-diensten kunnen ontwikkelen, zonder zorgen over de infrastructuur en met volledige focus op hun eigen core business.

Stem nu op www.dutchitawards.nl

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!