Witold Kepinski - 11 december 2019

Sterke internationale groei Barracuda in de MSP-markt

Sterke internationale groei Barracuda in de MSP-markt image

Barracuda heeft het afgelopen jaar een sterke groei gezien in de omzet uit MSP-oplossingen om EMEA en Azië (APAC). Daarnaast heeft het bedrijf zijn MSP-operaties uitgebreid naar Australië en Nieuw Zeeland. Ook zijn verdere stappen gezet op het gebied van productinnovatie, met de lancering van de remote monitoring en management-oplossing Managed Workplace 12.

“De afgelopen vier jaar hebben we onze internationale MSP-teams uitgebreid om te kunnen voorzien in de toenemende vraag naar managed services. Mede daardoor is de terugkerende jaaromzet uit de MSP-business in een jaar tijd met 250 procent gegroeid”, zegt Alain Luxembourg (foto), regional director Benelux voor Barracuda. “We blijven wereldwijd groeien en daarom blijven we ook investeren in de infrastructuur die nodig is om nieuwe partners te ondersteunen.”

Volgens een rapport van Markets & Markets uit oktober 2018, zal de market voor managed services groeien van 180,5 miljard in 2018 naar 282 miljard dollar in 2023: een groei van bijna 10% per jaar. Barracuda is volgens Luxembourg wereldwijd succesvol met zijn MSP-aanpak en dit blijkt een van de belangrijkste groeisectoren voor het bedrijf. "Het aantal MSP-partners is wereldwijd gegroeid tot ruim 4.300 en het aantal wereldwijde MSP’s dat meerdere Barracuda-oplossingen gebruikt is in een jaar tijd met 35 procent toegenomen. Vooral de vraag naar e-mailbeveiligingsoplossingen buiten Noord-Amerika is sterk toegenomen, wat heeft gezorgd voor een omzetgroei van 318 procent (per oktober 2019)."

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!