Redactie - 17 februari 2020

Scale computing realiseert HCI in miniformaat

Scale computing realiseert HCI in miniformaat image

Kleine bedrijven (zoals SMB’s) hebben vaak behoefte aan gedistribueerde computer omgevingen. Deze worden gebruikt voor bijvoorbeeld lokale taken zoals gebouwautomatisering, bewakingssystemen of kassaregisters. Deze kleine on-site omgevingen vereisen nog steeds IT-support, al is het soms zeer beperkt. Scale computing heeft voor dit marktsegment een HCI-oplossing gebouwd, de thin edge computer. Met gaat uit van een configuratie van 3 tot 4 nodes per locatie en creëert daarmee een gedistribueerde HCI-oplossing, inclusief de bijbehorende virtualisatie en een self healing mechanisme.

HC3 Edge, zoals het platform genoemd wordt, combineert virtualisatie, servers, storage, back-up en disaster recovery-mogelijkheden in een en hetzelfde platform. Alle componenten zijn dus in de oplossing geïntegreerd, met inbegrip van de hypervisor. Hierdoor is het niet nodig om gebruik te maken van componenten of licenties van andere leveranciers. Er wordt bij deze HCI-oplossing gebruik gemaakt van de op Linux gebaseerde KVM-hypervisor.

De nieuwe hardware configuratie heet HE150, is bijzonder compact, gebruikt NVMe flash geheugen en is energiezuinig. Essentieel in het concept is dat er geen centrale server nodig is, remote management/beheer ondersteunt wordt en de hardware zo robuust is dat hij in de meeste omgevingen probleemloos overleeft. Standaard noodzakelijke features zoals disaster recovery, hoge beschikbaarheid, automatische updates en een ingebouwde data beveiliging zijn inclusief. Dit alles maakt de HE150 een financieel uiterst interessante oplossing. Scale computing medeoprichter Scott Loughmiller claimt: “Scale computing is helemaal gericht op de edge en kan tot 1,000 edge computing clusters beheren. Dit maakt het IT-beheer van de door ons geleverde configuraties zeer efficiënt.”

Dat Scale computing gelooft in dit product, komt voort uit het feit dat de klanten (MKB-bedrijven) aan het eind van lange discussies niet al hun applicaties in de cloud willen onderbrengen, waardoor er altijd een behoefte blijft aan on-premises mogelijkheden om applicaties uit te voeren. Scale computing lost die uitdaging met efficiënte middelen op.

Een andere belangrijke claim van het Scale computing-management: “Onze competentie om HCI-technology in een compacte vormfactor te leveren op een scherp prijspunt, maakt de oplossingen van edge computing veel toegankelijker voor steeds meer organisaties”.

Door: Hans Steeman

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!