Redactie - 17 maart 2020

Samen vormen we hét platform voor Software, Solutions en Services

Samen vormen we hét platform voor Software, Solutions en Services image

Partner Content

Waar we een aantal maanden geleden nog elkaars concurrenten waren, vormen we nu één team. En nu we één team zijn kunnen we ons in 2020 richten op het versterken van onze missie waarin we de expertise van COMPAREX toevoegen aan SoftwareONE.

Het zijn de woorden van de nieuwe, Nederlandse directie van SoftwareONE die bestaat Michel van Teijlingen en Vincent van den Bout, beide voormalig COMPAREX en Sancho Latumahina, SoftwareONE. “Door de overname van COMPAREX door SoftwareONE opereren we als een wereldwijde speler. Met een gezamenlijke missie. Organisaties helpen in alle fases van hun digitale transformatie.”

 SoftwareONE is een wereldwijde speler op het gebied van software en cloud oplossingen. Sancho: “Vanuit ons hoofdkantoor in Zwitserland zijn we vertegenwoordigd in maar liefst negentig landen en adviseren we zo’n 65.000 klanten. Met 5.300 medewerkers hebben we veel kennis en expertise in huis. Daardoor kunnen we je op elk vlak adviseren en je 24/7 de beste cloud expertise en ondersteuning bieden.  Door de goede relatie met onze 7.500 leveranciers (zoals Microsoft, IBM, Oracle en SAP), profiteer je bij aankoop van de technologie van goede inkoopprijzen. En door de automatisering van bestellingen in ons PyraCloud platform ben je weer een stap dichterbij het digitaliseren van jouw aankoopproces”. 

Inspelen op de ontwikkelingen

“Je ziet dat IT steeds belangrijker wordt in de strategie van veel bedrijven”, vult Michel aan. “Tegelijkertijd is technologie complexer, veelomvattender en kostbaarder geworden. Maar het biedt je ook meer waarde dan ooit tevoren. Natuurlijk wil je die waarde graag snel terug zien. En daar komt SoftwareONE  in beeld. Wij helpen je bij die complexe IT-vraagstukken. Onze slogan is: ‘Empower Companies to Transform’. Of je nu aan het begin van die transformatie staat of er midden in zit. Met onze dienstverlening bieden we je toegevoegde waarde. Wij begeleiden je in diverse fases en hebben een scala aan kennis en expertise onder één dak. Daarmee zijn we uniek in Nederland.” 

Van kop tot staart en meer

Wij hebben de fases onderverdeeld in Design, Buy, Build & Implement en Optimize & Manage. Vincent: “We ondersteunen bedrijven met het technisch ontwerp als startpunt van de digitale transformatie. Vervolgens helpen we je bij het kopen van deze technologie. Maar ook de implementatie en uitrol is in goede handen bij onze cloud architecten. En staat de technologie eenmaal, dan werken wij samen met de klant aan een constructieve cloud strategie met een speciale focus op optimalisatie, beheer en adoptie. En daar komt onze rol van Managed Service Provider om de hoek kijken. Veel klanten zijn bij ons binnengekomen via de ‘Buy pilaar’. Maar evenveel klanten zien inmiddels juist ook de toegevoegde waarde van die andere drie pilaren, zoals Optimize & Manage”. Bekijk het aanbod van Managed Services.

Sterk als Managed Service Provider

Michel legt uit. “Van oorsprong waren we beide een License Solution Provider (LSP). We verkochten puur licenties. Vanuit de Buy fase doen we dat nog steeds, maar hebben ons inmiddels ontwikkeld naar een Managed Service Provider. Met een snel veranderde markt willen we onze klanten ondersteunen bij het continu monitoren, beheren en optimaliseren van hun oplossingen. Een ontwikkeling die SoftwareONE en COMPAREX voor de overname al hadden ingezet. En die nu in een stroomversnelling is gekomen. We zijn wereldwijd een grote speler, kunnen serieus gas geven op nieuwe ontwikkelingen en nog innovatiever acteren.”

Het beste platform

Michel vervolgt: “Nu we onder SoftwareONE vallen, hebben we toegang tot het beste platform dat we ons kunnen wensen. Met PyraCloud heb je met één platform toegang tot je gehele software portfolio, van on-premises tot aan cloud software. Alle oplossingen die we bieden, landen hierop. Daarnaast fungeert het platform als Digital Supply Chain (DSC) waar je zelf eenvoudig bestellingen kunt plaatsen. Een  online catalogus met meer dan 7.500 leveranciers. Ook kun je hier zelf, of met behulp van onze experts, jouw producten monitoren en daarmee aanzienlijk besparen op IT kosten.

ONE team, ONE goal

Het is wel duidelijk dat de nieuwe driekoppige directie alle vertrouwen heeft in de samenwerking. Algemeen Directeur Michel is blij dat de neuzen zo snel de goede kant op stonden. “Die bereidheid en welwillendheid tot veranderen vind ik echt klasse. Daardoor zie je dat onze focus altijd bij de klant ligt. Onze Core Value - Customer Focused – benadrukt dit. ” Operationeel Directeur Vincent vult aan: “Niet alleen de directie, maar in alle disciplines van de organisatie zie je dat onze mensen zich makkelijk aanpassen. Meteen werd de samenwerking opgezocht. Echt uniek.” Sales Directeur Sancho zag de overname van de andere kant, maar zijn ervaring was identiek. “Vanuit mijn achtergrond is familie heel belangrijk. Die komt op nummer één. Bij SoftwareONE zie je dat familiaire terug. We doen het samen. Met COMPAREX erbij vormen we nu één grote familie. ONE team, ONE goal.”

Horizontaal of verticaal ontwikkelen

Bij een familiaire organisatie hoort ook dat je elkaar vooruit helpt. Sancho: “Bijna iedereen is hier ‘op de vloer’ begonnen. Door doorgroei klimmen mensen hogerop of kunnen ze zich specialiseren in een bepaald gebied . Je kunt je hier dus verticaal én horizontaal ontwikkelen. We geloven dan ook dat je moet investeren in mensen om het beste uit ze te halen.” Het geeft wel aan hoe SoftwareONE in de wedstrijd zit. Want zoals ze naar medewerkers kijkt, kijkt ze ook naar klanten. “We nemen de tijd om te zien hoe we je het beste kunnen helpen”, zegt Sancho. “We bieden je niet zomaar iets aan. Want we willen je écht vooruit helpen. Met een team van goede, enthousiaste, ambitieuze mensen.”

De blik vooruit

Natuurlijk staat SoftwareONE na de overname van COMPAREX niet stil. Sinds oktober 2019 heeft het bedrijf een beursnotering aan de SIX Swiss Exchange. En onlangs nam SoftwareONE, Intergrupo, RightCloud en BNW over, waarmee het bedrijf nog verder inzet op technische expertise ter ondersteuning van o.a. cloud migraties en beveiligingsoplossingen. Ook werd de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in nieuwe mensen. Vooral op het gebied van techniek. Vincent: “En dat blijven we doen. Want ambitieuze mensen die zichzelf verder willen ontwikkelen, zijn altijd welkom.”

Meer weten?

Benieuwd hoe SoftwareONE je verder kan helpen? Kijk eens op de nieuwe Nederlandse website www.softwareone.nl of neem contact met ons op via info.nl@softwareone.com

Bekijk de nieuwe video: https://www.youtube.com/watch?v=JGUvZENXnSw&feature=youtu.be

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!