Redactie - 17 maart 2020

Partner Content: Met Software Lifecycle Management maken we technologie waardevol voor jouw organisatie

Partner Content: Met Software Lifecycle Management maken we technologie waardevol voor jouw organisatie image

Partner Content

Kostbaar, complex en tijdrovend in beheer en onderhoud. Tel daar snelle ontwikkelingen en een stortvloed aan opties bij op en organisaties raken al snel het spoor bijster in de wereld van technologie. De roep om een betrouwbare partner wordt groter. Die helpt bij advies, aankoop, implementatie en optimalisatie. Het doel? Waarde verhogen en kosten besparen. Software Lifecycle Management (SLM) richt zich op elke fase in het proces. Om zo succesvol mogelijk jouw doelen te bereiken.

“Het enige constante aan technologie is dat het telkens verandert”, begint Martijn van Tol, Business Unit Manager bij SoftwareONE, zijn verhaal. “Organisaties moeten mee in die bewegingen, maar zitten vaak ook vast aan bestaande technologie. Systemen waar ze niet zomaar van afscheid van kunnen nemen. Ook de complexiteit van contracten of compliance werken snelle veranderingen tegen.”

Waardeverhoging en kostenbesparing
Martijn vervolgt: “We zien dat er steeds meer behoefte is aan een vaste, betrouwbare partner die meedenkt met alle processen; van advies tot optimalisatie. En liever nog: alles uit handen neemt. Wij zijn die partner, dat kompas. Met onze unieke dienstverlening helpen we je bij alle stappen. Je krijgt het complete pakket. Zo bieden we je de meeste waarde en heb je maar één aanspreekpunt.”

Geen korte klap, maar lange termijn
Binnen de dienstverlening kent SoftwareONE de managed service rondom Software Lifecycle Management. Martijn: “Daarmee voegen we in elke fase van het proces waarde toe. De fases hebben betrekking op het ontwerp (Design), de aankoop (Buy), de migratie (Build & Implement) en tot slot de optimalisatie (Optimize & Manage).

In de Design fase kijken we naar jouw bedrijfsdoelstellingen. Want daar begint het. Waar wil je naartoe? Welke technologie heb je nodig om dat te bereiken en hoe zet je die technologie slim in. We schrappen dus niet zomaar in bestaande contracten om snel kosten te besparen. Het gaat er niet om hoe je zo goedkoop mogelijk zo weinig mogelijk software kunt inkopen. Zo’n korte klap levert uiteindelijk vaak niets op. We richten ons op de lange termijn. Hoe kan technologie helpen om waardeverhoging en kostenbesparing te realiseren.”

Dé specialist in leidende vendoren
Om die beloftes waar te maken, werkt SoftwareONE met accountteams. Martijn: “Om je goed te adviseren, moeten we je door en door kennen. Onze accountteams weten wat er in jouw wereld speelt en wat jouw uitdagingen zijn. Daarbij komt dat we dé specialist zijn in de leidende technologieën in de markt met vendoren als Microsoft, SAP, Oracle en IBM. We weten dus exact wat de mogelijkheden én beperkingen zijn. Zo kijken we in de Optimize & Manage fase naar verschillende alternatieven in het steeds groter aanbod aan cloud oplossingen

Van slimme mantelafspraken tot geïntegreerd systeem
SoftwareONE’s SLM diensten helpen je met het herinrichten van jouw inkoopproces. De daadwerkelijke aankoop van software loopt via de Digital Supply Chain; een online catalogus waarin wel 7.500 vendoren zijn opgenomen. Martijn: ”Omdat we zoveel klanten en leveranciers hebben, kunnen we slimme mantelafspraken maken. Je krijgt bijvoorbeeld een goede vaste prijs per gebruiker of een prijsafspraak per categorie. Zo helpen wij je met aanzienlijke kostenbesparingen op grote IT investeringen. Om processen nog meer te stroomlijnen, kunnen we jouw inkoopsysteem koppelen aan onze systemen. De integratie zorgt voor het automatiseren van processen. Hiermee wordt alles efficienter en kost-effectiever en bovendien minder foutgevoelig.

Optimaal gebruik van de technologie
De Build & Implement fase staat in het teken van de migratie. SoftwareONE helpt bij het migreren van de workloads naar de cloud en zorgt dat medewerkers snel aan de slag kunnen door ondersteuning in de adoptie. De volgende stap is het beheer en de optimalisatie. Martijn: “We kijken goed naar wat er is geïnstalleerd, welke licenties je hebt, wat je in de praktijk gebruikt, wat je moet bijkopen, of je het aantal licenties kunt verminderen en houden nieuwe ontwikkelingen voortdurend op het vizier. Met SLM beheren en optimaliseren we dus de volledige levenscyclus van jouw software. Continu.”

Uniek platform
Voor de technische realisatie maakt SoftwareONE gebruik van PyraCloud, het platform voor alles dat met jouw software, IT oplossingen en diensten te maken heeft. Martijn: “Binnen PyraCloud komt alles samen. Al onze klanten hebben toegang tot het platform. Je kunt hier alles inzien en regelen, contact met ons opnemen, advies aan ons vragen. Maar PyraCloud heeft meer in huis. Omdat alles hier samenkomt, heb je al jouw data op één plek. Onze experts analyseren die data en kunnen d.m.v. Big Data Analytics en Artificial Intelligence signaleren wat de juiste keuzes voor welke software op welk moment zijn. Een bepaalde database op een bepaalde cloudplatform laten landen kan technisch wel een goed idee zijn, maar vanuit compliance of kostenoogpunt misschien juist totaal niet.”  

Join us!
Martijn vervolgt: “We hebben ons ontwikkeld naar een Managed Service Provider waarin we verder willen uitbouwen. Daarvoor hebben we goede mensen nodig die met ons meebouwen. Wat we zoeken zijn consultants die vanuit hun specifieke gebied een kennisautoriteit willen zijn en daarbij een intrinsieke interesse hebben in de business van onze klanten. Tegelijkertijd moet je willen werken in een laagdrempelige organisatie. Want weet je wat het mooie is aan werken bij SoftwareONE? We geven je alle ruimte en een podium. En je mag werken met de meest innoverende vendoren. Zie het zo: je doet mee in de Champions League, maar werkt vanuit eigen ondernemerschap. Met een goede balans tussen wat je wilt en wat we van je verwachten.”

Meer informatie?
Wil je weten hoe SLM jouw organisatie verder brengt? Of heb je interesse in een baan bij SoftwareONE? Kijk eens op de nieuwe Nederlandse website www.softwareone.nl of neem contact op met Martijn van Tol <Martijn.vanTol@softwareone.com>

Bekijk de video hoe PyraCloud jouw organisatie helpt: https://www.youtube.com/watch?v=FNxysj7OYAk

Dit artikel is aangeleverd als Partner Content door SoftwareOne en valt buiten de verantwoordelijk van de redactie.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!