Wouter Hoeffnagel - 14 augustus 2020

Versio neemt webhosting provider QDC over

Versio neemt de Nederlandse webhosting provider QDC over. Het is de eerste acquisitie van Versio sinds zij onderdeel is van Total Webhosting Solutions (TWS).

QDC is sinds 1994 aanbieder van webhosting, domeinnaamregistratie en VPS-diensten aan voornamelijk het midden- en kleinbedrijf en particulieren. De overname stelt QDC in staat om het productaanbod te verbreden en te versterken.

Waardige opvolger

Noor Nijkamp-Danser, QDC: “Na jaren met hart en ziel te hebben gewerkt in de onderneming komt er een tijd dat het stokje overgedragen moet worden. Voor de continui?teit van QDC was het belangrijk om de opvolging goed en tijdig te regelen. Je wilt het bedrijf natuurlijk met een gerust hart kunnen overdragen aan een waardige opvolger. Die heb ik gevonden in Versio. Onze klanten zijn een bepaald niveau van service gewend en ik zocht een partner met een vergelijkbare filosofie. Nu is het voor mij tijd om afstand te gaan nemen, dat doe ik in de wetenschap dat ons bedrijf en onze klanten in goede handen zijn.”

Christiaan Tsirakos, Versio: “Dit is de eerste acquisitie die Versio doet onder de vleugels van TWS. De acquisitie stelt ons in staat om een bredere klantengroep te bedienen en een breder servicepakket te kunnen leveren. De klanten van QDC zijn zeer tevreden en vaak al lange tijd klant, mede door QDC’s langdurige focus op een goede en persoonlijke klantervaring. De samenwerking met Versio biedt nu de mogelijkheid en ruimte om op technisch vlak upgrades te doen naar een moderner platform dat vooroploopt e?n aan alle huidige eisen voldoet. Vanuit dat oogpunt versterken Versio en QDC elkaar.”

Matthieu van Amerongen, CEO TWS: "Er zijn nog veel kleinere webhosting bedrijven in Nederland die momenteel een goed huis voor hun bedrijf en klanten zoeken. Die passen erg goed bij de ondernemingen van TWS. Onze schaalgrootte werkt in het voordeel voor deze ondernemingen, bijvoorbeeld omdat wij de investeringen in infrastructuur en benodigde security standaarden met een grotere schaal uitrollen, zodat er mogelijkheden ontstaan om kosten te besparen. Door aan te sluiten bij TWS profiteren deze bedrijven van onze schaal en kunnen daardoor een betere en meer succesvolle onderneming worden.”

SLTN Vierkant Insight BW 27-09 tm 04-10-2023
Axians MAESTRO BN start 28-9 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!