Wouter Hoeffnagel - 30 september 2020

Red Hat en Samsung slaan handen ineen om omarming 5G te versnellen

Red Hat en Samsung slaan handen ineen om omarming 5G te versnellen image

Leverancier van open source oplossingen Red Hat werkt samen met Samsung om het voor telco’s eenvoudiger te maken 5G-netwerkoplossingen aan te bieden die gebouwd zijn op het enterprise Kubernetes-platform Red Hat OpenShift. Het gaat specifiek om toepassingen als 5G core, edge computing, Internet of Things (IoT) en machine learning.

Het is belangrijk voor telecombedrijven om te kunnen beschikken over een horizontaal cloud-native platform dat is toegesneden op hun omgevingen. Met behulp van de telco-cloud van Samsung en Red Hat kunnen zij dezelfde infrastructuur gebruiken voor meerdere 5G-toepassingen. Eenvoudiger beheer zorgt hierbij voor lagere kosten. Volgens een onderzoek van ACG Research in opdracht van Red Hat kunnen open, horizontale platformen de total cost of ownership (TCO) verlagen tot 30 procent in vergelijking met afzonderlijke, verticaal geïntegreerde (silo’s) virtualized radio access networks (vRANs). Door de horizontale benadering kunnen telco’s hun klanten meer keuze bieden en betere diensten.

De end-to-end 5G netwerkoplossing van Red Hat en Samsung is gebouwd op Red Hat’s hybride cloud portfolio. Dit bestaat uit onder meer Red Hat OpenShift, Red Hat OpenStack Platform, Red Hat Enterprise Linux, Red Hat Ansible Automation Platform en Red Hat OpenShift Container Storage. De oplossing omvat ook de applicatiediensten van Samsung, zoals 5G vRAN, vCore, MEC en beheer en analytics. Dit helpt dienstverleners meer 5G-toepassingen in hun aanbod op te nemen. Denk hierbij aan edge computing, dat de klantervaring kan verbeteren.

Nieuwe diensten

Met deze oplossing kunnen service providers de voordelen van edge-toepassingen en vRAN kapitaliseren. Het ACG-rapport laat zien dat de inzet van een horizontale infrastructuur voor zowel 5G core als edge computing hun TCO positief beïnvloedt. Daarbij komt dat deze infrastructuur nieuwe applicaties en diensten ontsluit die gebaseerd zijn op locatiebewustzijn, verminderde latency en betere schaalbaarheid binnen de gedistribueerde cloud.

Containerized Network Functions (CNF’s) en Virtualised Network Functions (VNF’s) helpt telco's een gevarieerde dienstverlening aan te bieden en een sneller leveringsmechanisme voor nieuwe diensten te realiseren. Daarom heeft Samsung de VNF-certificering van Red Hat behaald. Het bedrijf wil ook de volledige CNF-certificering halen, wat de hoogste standaard voor bedrijfskritische netwerkfuncties op Red Hat OpenShift is. Het certificaat geeft aan dat de bezitter ervan zijn applicaties effectief kan voorbereiden op de cloud-native toekomst voor productieomgevingen met Red Hat OpenShift. Voor klanten betekent het dat zij sneller kunnen beschikken over de volledige mogelijkheden van 5G en edge computing met gecertificeerde oplossingen.

Chris Wright, Senior Vice President And Chief Technology Officer bij Red Hat: “Service providers bouwen 5G- netwerken, die het fundament vormen van de volgende golf van innovaties. Zij helpen bedrijven bij het inrichten van hun edge computing toepassingen, maar zorgen er ook voor dat zij succesvol hun applicaties rond kunstmatige intelligentie en Machine Learning kunnen inzetten. Wij verwachten dat die oplossingen gebouwd worden op een bewezen, cloud-native infrastructuur. Het is bijzonder prettig dat we samen met Samsung deze Kubernetes-gedreven oplossing kunnen brengen, zodat de dienstverleners en hun klanten zich kunnen richten op hun complexe en competitieve 5G-toepassingen voor de hele organisatie en voor elke markt.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!