Redactie - 09 april 2021

Winnaars APC Partner Awards bekendgemaakt

Winnaars APC Partner Awards bekendgemaakt image

X-ICT, T&S Klimaattechniek, Buyitdirect, Fourtop ICT, ARP Nederland, en Ingram Micro mogen zich de winnaars van de derde editie van de APC Partner Awards noemen. In zeven verschillende categorieën kregen zij uit naam van APC by Schneider Electric een award uitgereikt.

Het APC Partnerprogramma bestaat uit verschillende type partners met uiteenlopende specialisaties, die zich allemaal dag in dag uit voor hun klanten inzetten. Door een stap extra te zetten kunnen partners zich onderscheiden en erkend worden met een van de APC Partner Awards in zeven verschillende categorieën. Dit jaar is er een categorie bijgekomen; Digital & Services Partner of the Year. Deze nieuwe categorie sluit aan bij de sterke ontwikkeling richting digitalisering van activiteiten door de inzet van bijvoorbeeld IoT, Big Data en AI. Deze ontwikkeling is in 2020 zelfs versneld. Met deze nieuwe award erkennen wij partners die aanhaken bij deze trend en hun klanten diensten aanbieden die hen ondersteunen bij deze digitale transformatie.

De situatie is niet gewijzigd sinds vorig jaar, daarom vond het event ook dit jaar virtueel plaats. Net als vorig jaar was de online award-uitreiking een succes. Sebastian Born (foto rechts), VP Secure Power bij Schneider Electric, presenteerde de award-uitreiking voor een online publiek tijdens een livecast. ‘We zijn er trots op dat we ook dit jaar weer een virtuele editie hebben kunnen opzetten. Het is voor ons erg belangrijk om de inspanningen van onze partners te erkennen. Deze award-uitreiking is een van de manieren om ze te bedanken voor hun inspanningen, vertelt Sebastian. ‘Als gevolg van de ontwikkelingen in de markt ontwikkelen onze partners en ons partnerprogramma zich ook. Hieruit komt de Digital & Services Partner of the Year-award voort.’

Hieronder meer informatie over de genomineerden en winnaars.:

Digital & Services Partner of the Year: X-ICT BV

In deze nieuwe categorie is X-ICT uitgeroepen tot de winnaar. Er is gekeken naar een breed aantal criteria die klanten ondersteunen bij hun digitale transformatie, waaronder het aantal assets under management en software contracten. Deze erkenning is gebaseerd op de totale prestatie die X-ICT heeft laten zien, waarbij het aantal assets under management, het aantal georganiseerde data center life cycle assessments alsook de sofware orders en service orders belangrijke bijdragen waren. Daarmee heeft X-ICT te laten zien zich mee te ontwikkelen in de markt.

Cooling Partner of the Year: T&S Klimaattechniek BV

Voor het derde jaar op rij is T&S Klimaattechniek tot Cooling Partner of the Year uitgeroepen. T&S heeft zeer veel technische kennis en praktijkervaring in huis. Ze zijn volledig zelfredzaam in het configureren, realiseren en beheren van koeloplossingen voor datacenters en utiliteitsbouw, waardoor ze klanten aan de hand meenemen, goed advies geven en volledig ontzorgen. Een onbetwiste leider in deze categorie.

E-commerce Partner of the Year: Buyitdirect BV

Buyitdirect mag zich E-commerce Partner of the Year 2020 noemen en laat tweevoudig winnaar Centralpoint nipt achter zich. Buyitdirect heeft over het afgelopen jaar de beste overall performance laten zien op de criteria behorende bij deze categorie. De jury keek hierbij onder andere naar de opzet en inhoud van de APC-landingspagina en diverse campagnepagina’s - zoals APC Edge solutions, Racks en PDU’s -, correcte weergave van APC-productcontent, interne koppeling van de diverse APC-pagina’s en tenslotte de getoonde omzetgroei. De grafisch sterke APC-pagina, welke is opgebouwd uit diverse nieuwe onderling gelinkte campagnepagina’s, in combinatie met de weergave van services bij producten, hebben op hun beurt bijgedragen aan een mooie omzetgroei.

Edge Computing Partner of the Year: ARP Nederland BV

Edge is een term die de laatste jaren steeds meer wordt gebruikt, maar ARP Nederland mag zich dit jaar Edge Computing Partner of the Year noemen. ARP wist als geen ander de Edge Computing propositie bij de klant over te brengen. Met de Premier Edge Computing partnerstatus hebben zij de kennis in huis om hun klanten goed advies op het gebied van edge-omgevingen te kunnen geven. Enkele criteria waarin ARP verder excelleerde zijn het aantal gemaakte Local Edge Configuraties, de gerealiseerde edge-projecten en de daarbij horende omzet. Ook door de online zichtbaarheid van APC wist ARP de hoogste score te behalen binnen deze categorie.

Fastest Growing Partner of the Year: Fourtop ICT BV

De titel Fastest Growing Partner of the year 2020 gaat naar Fourtop ICT. Kort nadat zij begin 2020 officieel APC-partner zijn geworden, hebben zij bewezen zowel kleine als grote klanten goed te kunnen helpen in de vraagstukken naar noodstroomvoorzieningen. Door het behalen van partnercertificaten hebben zij zich ontwikkelt in het partnerprogramma. Daarbij heeft Fourtop ICT de hoogste omzetgroei getoond. Vlak voor het einde van het jaar hebben zij nog een groot project uitgerold bij een van hun klanten. Extra dank gaat uit naar de heer Gerhard van der Veen voor zijn inzet en focus op APC.

Data Center Partner of the Year: X-ICT BV

X-ICT is voor het derde achtereenvolgende jaar winnaar van de Data Center Partner of the Year Award. Als system integrator weten ze verschillende disciplines, zoals het inrichten van een serverruimte, netwerkbekabeling en IT-monitoring feilloos met elkaar te verbinden. De jury keek onder andere naar de zelfredzaamheid in het ontwerpen en realiseren van complete datacenters, de groei op gebied van digitale services en het aantal gerealiseerde projecten. X-ICT heeft de beste resultaten laten zien op deze criteria, wat resulteerde in de winst.

IT Distributor of the Year: Ingram Micro BV

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is de IT Distrbutor of the Year Award toegekend aan Ingram Micro. In 2020 heeft Ingram Micro een grotere omzetgroei laten zien dan de rest van de markt in Covid-tijd. Een mooie prestatie. Bijgedragen aan dit resultaat hebben goede marketingplannen die resellers motiveerden hun targets te halen. Verder zijn er in samenwerking met APC goed bezochte trainingen georganiseerd. De focus op services heeft zeker ook de groei gestimuleerd. Met deze inspanningen heeft Ingram Micro wederom de award binnengehaald.

SLTN Vierkant IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!