Martijn Kregting - 13 augustus 2021

Enreach-dochter Voiceworks behaalt Microsoft Gold Partnership

Enreach-dochter Voiceworks behaalt Microsoft Gold Partnership image

Voiceworks, onderdeel van Enreach, heeft in juli 2021 het Microsoft Gold Partnership behaald. Het Gold Partnership biedt toegang tot meer expertise en leads die anders wellicht buiten bereik zouden zijn gebleven. Via de Microsoft-kanalen wordt met de Gold-status de expertise van Voiceworks helder uitgelegd aan de potentiële klanten, die daardoor in hun behoeften worden voorzien en hun vragen beantwoord zien. De partners van Voiceworks profiteren hiervan, aldus de onderneming, omdat er een grote kans is dat deze leads via Voiceworks bij hen terecht komen.

Het bedrijf bood al samenwerkingsoplossingen en telecomdiensten. De laatste maanden zijn er belangrijke strategische stappen gezet om telecom te koppelen aan cloudoplossingen en IT-diensten. Enreach heeft bedrijven als Benemen (Finland), Botsquad en Go2the.cloud toegevoegd en snel geïntegreerd binnen de groep, waarmee volgens de onderneming veel ervaring en expertise op IT-gebied en Cloud-communicatieoplossingen in huis is gehaald.

One-stop-shop

Dit, in combinatie met de al aanwezige communicatie en connectiviteits-ervaring binnen Voiceworks, stelt het bedrijf nu in staat om haar partners en hun klanten een one-stop-shop aan te bieden op het gebied van communicatie, connectiviteit en ICT-diensten. Partners kunnen de diensten en oplossingen whitelabel aanbieden aan hun klanten en onbeperkt gebruik maken van de kennis en kunde die Voiceworks beschikbaar stelt via zijn competence center.

“Op zichzelf is het behalen van het Microsoft Gold Partnership niet eens zo heel interessant”, stelt Tonny Siemons, voormalig eigenaar van Go2the.cloud. “‘Het is vergelijkbaar met het behalen van een diploma in je vakgebied. Je laat zien kennis en ervaring te hebben in de diensten van Microsoft. Wat veel mensen niet weten is dat je op allemaal verschillende competenties deze Gold-status haalt. Je moet er iets voor kúnnen.”

Voorbeelden van die competenties zijn:

  • Moderne cloud-werkplek en beveiliging met cloud services als Windows 365, Microsoft 365 en Microsoft Teams.
  • Cloud-infrastructuurmigratie met Microsoft Azure/
  • Business software-oplossingen, zoals Microsoft Dynamic, Power Apps en Power BI.
  • Moderne digitale hulpmiddelen, gebaseerd op kunstmatige intelligentie en big data.

“Al deze competenties hebben een waarde die van belang is voor onze partners en klanten”, voegt Siemons toe. “Die waarde versterkt hun marktpositie, vergroot hun kennis of verkort de weg naar die kennis aanzienlijk. Daardoor groeien onze partners en kunnen zij de digitale transformatie van hun bedrijfsvoering en die van klanten versnellen. In de toekomst zal de scheiding tussen telefonie en IT steeds minder scherp zijn. Daar speelt Voiceworks nu goed op in. Dit geeft ons en onze partners een goede voorsprong in de steeds meer eisende markt. Het Microsoft Gold Partnership is één van de vele stappen die hiervoor nodig zijn.”

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!