Witold Kepinski - 13 september 2021

Cisco Partner Experience Platform wordt eenvoudiger in gebruik

Cisco Partner Experience Platform wordt eenvoudiger in gebruik image

Het Cisco Partner Experience Platform (PXP), dat nu ruim een jaar bestaat, wordt eenvoudiger in gebruik. Dit melden verschillende Cisco topmanagers zoals José van Dijk, vice-president President Performance en Partner Operations van de Cisco Global Partner Organization, en Oliver Tuszik, senior vice-president Global Partner Sales bij Cisco.

Cisco lanceerde eind 2020 een nieuw digitaal partnerplatform - het Partner Experience Platform (PXP) - dat alle tools en middelen biedt die een partner nodig heeft bij het samenwerken met Cisco, waardoor er ook meer co-selling mogelijk wordt. Er zijn enkele overbodige tools weggehaald om zaken te vereenvoudigen voor de partners.

Met het getweakte PXP, dat verrijkt is met AI-toepassingen, worden Cisco partners ondersteund rond klantinformatie, het plannen en vernieuwen van deals, incentives informatie, certificeringen informatie en samenwerkingsmogelijkheden met andere Cisco-partners zoals rond co-innovatie en co-selling. Nieuwe services zijn: CLaiR (Customer Lens voor actuele insights & recommandations), Topline Growth, IPP (Integrated Partner Plan) en Partner Connect om met andere partners te netwerken voor een betere samenwerking. Daarnaast biedt de nieuwe PX Cloud tal van API's zodat partners toegang hebben tot alle klantgegevens en andere informatie. Een overzichtelijke dashboard maakt het mogelijk om aanbiedingen, orders en contractverlengingen te volgen. Partners kunnen aflopende contracten bekijken, snel gerichte aanbiedingen maken voor individuele klanten en verzoeken en feedback van klanten ontvangen.

Tuszik meldt verder dat de partners goede zaken doen rond terugkerende inkomsten met renewals van software abonnementen. Ook Cisco distributeurs doen daarbij goede zaken en ondersteunen de business partners in hun groei. De distributeurs hebben sinds het boekjaar 2014 meer dan vijftig procent bijgedragen aan de groei van de netwerkspecialist.

Verder groeikansen met Cisco partner liggen rond digitalisering en schaalvergroting, managed services en vooral cloud marktetplaces, aldus Tuszik.

 

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Comstor BN start 14 feb CIS Services Awareness

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!