Redactie - 03 januari 2022

Matrix42 wil silo’s doorbreken

Matrix42 wil silo’s doorbreken image

Matrix42, specialist in Enterprise Service Management, groeit flink, ook in de Nederlandse markt. In een interview vertelt Cees Broer, Area Sales Director Northern Europe, waar het bedrijf zich op richt.

“Als je lang in de IT werkt, dan merk je dat de complexiteit flink is toegenomen”, legt Broer uit. “De IT-organisatie moet steeds meer applicaties managen. Er zijn daarnaast ook meer gebruikers en vooral meer devices. Gebruikers worden bovendien steeds mondiger. Ze bepalen zelf wanneer, waar en met welk device ze willen werken en verwachten dat hun IT-organisatie dat gewoon goed regelt. Beveiliging wordt daarbij steeds belangrijker en uitdagender door allerlei dreigingen en het ontstaan van shadow IT.” Dat zijn de uitdagingen die Matrix42 op wil lossen. “We hebben als doel om silo’s te doorbreken. We managen alle endpoints, alle applicaties en alle services binnen één oplossing. We vereenvoudigen, automatiseren en beveiligen de processen.”

Vorig jaar introduceerde Matrix42 zijn Digital Workspace Platform. “Sinds we dat platform hebben, stappen veel bedrijven over en merken we een flinke groei.” Op dat platform staan alle applicaties. Die kunnen stand alone draaien, maar ook als gezamenlijke suite. De basis wordt gevormd door oplossingen voor Secure Unified Endpoint Management en Enterprise Service Management. Security is embedded in het platform. “We richten ons sterk op dataprotectie, waarmee we het soort datalekken zoals je nu veel in het nieuws ziet, kunnen helpen voorkomen. Veel van die aanvallen zijn relatief makkelijk te voorkomen wanneer je een aantal maatregelen treft, zoals encryptie en het goed regelen van de autorisatie. We bieden daarnaast de mogelijkheid om realtime te controleren of bepaalde kernwoorden voorkomen in data die naar buiten wordt gestuurd.”

Lees hier het hele interview.

Door: Johan van Leeuwen

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!