Witold Kepinski - 14 januari 2022

Paul Bay wordt CEO van Ingram Micro

Paul Bay wordt CEO van Ingram Micro image

Ingram Micro heeft aangekondigd dat de Chief Executive Officer, Alain Monié, is overgegaan naar de rol van Executive Chairman. Paul Bay is benoemd tot de nieuwe CEO van het bedrijf. Bay bekleedde eerder de functie van executive vice president en president, Global Technology Solutions.

“Het is met een diep gevoel van trots dat ik, na tien jaar als CEO van Ingram Micro, de rol over te dragen naar een leider in Paul die duidelijk de geloofsbrieven en het vertrouwen van zijn collega's heeft om samen met een partner verder te bouwen aan ons marktleiderschap in de sector. eerste mentaliteit. In de afgelopen elf jaar hebben Paul en zijn teams zich toegewijd aan ons bedrijf en de industrieën die we bedienen, en hebben ze een ongeëvenaarde toewijding getoond aan onze mensen, onze klanten, onze partners en onze aandeelhouders”, aldus Monié. "Paul is een uitzonderlijke leider en een behendige leerling, en ik kan niemand bedenken die beter geschikt is om Ingram Micro door onze volgende hoofdstukken te leiden."

Om blijvende klantgerichtheid te bieden, wordt Kirk Robinson gepromoveerd tot Executive Vice President en President, Noord-Amerika. Robinson blijft hoofd van de Amerikaanse activiteiten van het bedrijf en krijgt extra verantwoordelijkheid voor Ingram Micro Canada, samen met senior vicepresident en Chief Country Executive Bill Brandel. Om de sterke groei van Latijns-Amerika voort te zetten, wordt Luis Férez gepromoveerd tot senior vice-president en president Latijns-Amerika, waardoor hij toezicht houdt op de activiteiten van het bedrijf in Latijns-Amerika, terwijl hij ook zijn verantwoordelijkheden behoudt als Chief Country Executive van Mexico en hoofd van Ingram Micro Colombia en Perú. Zowel Robinson als Férez treden toe tot het Executive Leadership Team van het bedrijf. Afzonderlijk, Nimesh Davé, executive vice president en president, Global Cloud, heeft besloten om belangen buiten Ingram Micro na te streven en zal in de komende maanden overgaan. Als gevolg hiervan staat het Cloud executive-team nu onder leiding van Bay.

“Ingram Micro is een opmerkelijke organisatie dankzij Alain en zijn leiderschap in het afgelopen decennium. Alain is een toegewijde leider en een gewaardeerde mentor geweest, die consequent significante innovatie en groei voor onze klanten en partners heeft geleverd, onder meer door gerichte organische investeringen en fusies en overnames”, aldus Bay. "Ik ben vereerd om CEO te zijn van zo'n fenomenaal team en voort te bouwen op onze strategische verplichtingen om de manier waarop we zaken doen te transformeren en te moderniseren, de complexiteit voor onze partners weg te nemen en een onmisbaar bedrijf te zijn achter de vele merken die we bedienen."

Als Executive Chairman zal Monié zijn tijd besteden aan het samenwerken met Bay en Ingram Micro, eigenaar Platinum Equity, om groei te blijven genereren en waarde te maximaliseren voor de klanten, partners en aandeelhouders van het bedrijf.

“We zijn verheugd dat Alain een doordacht en effectief opvolgingsplan uitvoert en geloven dat Paul de juiste leider is om de rol van CEO over te nemen om de voortdurende groei en transformatie van Ingram Micro te leiden. Ik heb het genoegen gehad om het afgelopen jaar nauw met Paul samen te werken en ben onder de indruk van zijn toewijding om de capaciteiten van het bedrijf op te bouwen en uit te breiden met het oog op de positionering van Ingram Micro als de partner bij uitstek van de sector in een dynamische omgeving”, aldus Christian Cook. , algemeen directeur, Platinum Equity. "We willen graag aanzienlijke financiële middelen en expertise inzetten om Ingram Micro te helpen een nog agressievere groeiagenda na te streven en te blijven anticiperen op en ondersteunen van de behoeften van zijn gewaardeerde klanten- en leverancierspartners."

“Kirk en Luis zijn bewezen leiders die een hoog niveau van innovatie en operationele uitmuntendheid voor ons bedrijf hebben laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat ze agressief zullen blijven groeien en hun territorium zullen uitbreiden met een sterke focus op onze partners en op wat onze klanten nodig hebben van geavanceerde en consumententechnologieoplossingen, cloudplatforms en -aanbiedingen, en professionele en beheerde diensten”, aldus Bay. .

Bay blijft toezicht houden op de Global Technology Solutions-activiteiten en leidt nu de strategische planning, groei en ontwikkeling van de hoogwaardige Cloud Marketplace, het CloudBlue-platform en de milieugerichte IT Asset Disposition en Reverse Logistics-activiteiten van het bedrijf. Hij trad in 1995 in dienst bij Ingram Micro in vendor management, klom op tot senior vice president, verliet in 2006 om te dienen als CEO van Punch Software en keerde in 2010 terug als executive vice president en president, Noord-Amerika. In 2016 werd hij benoemd tot executive vice president en group president of the Americas voordat hij werd benoemd tot executive vice president en president, Global Technology Solutions.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!