Redactie - 25 januari 2022

HP introduceert Fortis laptops voor het onderwijs

HP introduceert Fortis laptops voor het onderwijs image

Hoewel veel scholen in Nederland weer open zijn, zijn er nog steeds veel leerlingen en studenten die te maken hebben met leren op afstand. Er zijn soms nog hele klassen die vanuit huis les krijgen. Technologie, zoals PC’s en webcams, zijn hierdoor nog meer onmisbaar geworden. HP introduceert HP Fortis laptops, een nieuwe serie van pc's die zijn gebouwd om de recente uitdagingen van het onderwijs aan te kunnen.

"Terwijl hybride werken de nieuwe standaard is voor het bedrijfsleven, is blended learning de nieuwe standaard voor het onderwijs. Dit vereist technologie met een verbeterde levensduur, connectiviteit en grote schermen, zodat al het lesmateriaal toegankelijk is vanaf alle plekken waar gestudeerd wordt", zegt Hans Barwegen, Country Category Manager HP Nederland.

HP Fortis – gebouwd en speciaal ontworpen voor blended learning

De nieuwe laptopserie HP Fortis is ontworpen voor scholieren en studenten die vaak onderweg zijn. Daarom is de Fortis stevig gebouwd. Deze laptop kan tegen een stootje, is bestand tegen morsen of andere ongelukjes en het toetsenbord blijft altijd intact. Door de oppervlaktextuur zijn de lichte Fortis-apparaten door studenten van alle leeftijden makkelijk te gebruiken en mee te nemen.

Het is belangrijk om de apparaten netjes en schoon te houden. De behuizing, het toetsenbord en het scherm van de apparaten kunnen gereinigd worden met huishoudelijke desinfectie- en reinigingsdoekjes. Voor extra bescherming zijn de apparaten voorzien van een metalen schild waardoor de batterij extra wordt beschermd tegen vallen of stoten. Hiernaast zijn de apparaten uitgerust met een 14” diagonaal scherm waardoor studenten meer visuele ruimte hebben.

De HP Fortis 14” G10 Chromebook is speciaal gebouwd voor cloud-native learning. Aangedreven door Intel processors met optionele FG LTE voor een betrouwbare connectiviteit, biedt de Chromebook studenten toegang tot online colleges vanaf bijna elke locatie. Het 180-graden lay-flat draaipunt in combinatie met de 88-graden HD-camera met brede kijkhoek en dubbele microfoons, zorgen voor een uitstekende leerervaring tijdens online colleges. De geïntegreerde HP Privacy Camera beschermt gebruikers tegen indringers. De Chrome Education Upgrade maakt het makkelijk om het device eenvoudig te installeren en te gebruiken.

De HP ProBook Fortis 14” G9 en de HP ProBook Fortis 14”G10

HP ProBook Fortis 14" G9 - Uitgerust met Intel-processoren met Windows 11 Pro, Windows 11 Pro Education of Windows 11 SE6, gemaakt zodat studenten eenvoudig kunnen samenwerken en veilig hun opdrachten kunnen uitvoeren met Wi-Fi 67 en optionele 4G LTE-verbinding.

HP ProBook Fortis 14" G10 - Uitgerust met Intel 12e generatie Intel® i3/i5-processoren en Windows 11 of Windows 11 Pro Education, gemaakt zodat studenten snel kunnen schakelen tussen het opstellen van verslagen, het uitvoeren van technische programma' s, het bewerken van video's en nog veel meer. Dankzij de allernieuwste verbinding - Wi-Fi 6E9 - kunnen studenten zich door drukke netwerken navigeren, terwijl de batterij de werkwijze van studenten analyseert en aan de hand van deze bevindingen het energieverbruik optimaliseert met intelligent opladen. HP Wolf Security for Business maakt het voor IT-teams eenvoudig om devices van studenten te beschermen met een hardware-versterkende, always-on, veerkrachtige bescherming.

HP Pro x360 Fortis 11" G9 en HP Pro x360 Fortis 11" G10 hebben een 360-graden ontwerp waardoor studenten de vrijheid hebben om de stand te kiezen die het beste bij hen en hun opdracht past. Met de optionele 5 MP camera's en oplaadbare pen met een versterkte punt, kunnen studenten schrijven, opnemen en tekenen in laptop-, tablet-, tent-, stand- of boekmodus. De oplaadbare pen wordt bewaard en opgeladen in een optionele waterbestendige houder, zodat deze altijd klaar is voor gebruik.

HP Pro x360 Fortis 11" G9 - Uitgerust met Intel-processors met Windows 11 Pro, Windows 11 Pro Education of Windows 11 SE15, geeft deze laptop studenten naadloos toegang tot opdrachten en apps met Wi-Fi 616 en optionele 4G LTE.

HP Pro x360 Fortis 11" G10 - Uitgerust met Intel 12e generatie Intel i3/i5-processoren en Windows 11 Pro of Windows 11 Pro Education, helpt het apparaat studenten bij het uitvoeren van zware opdrachten, zoals het bewerken van video’s of het analyseren van data. Wi-Fi 6E18 levert snelle, betrouwbare netwerkverbindingen voor studeren in de cloud. HP Wolf Security for Business biedt een veerkrachtige verdediging tegen malware en hacking. De batterij van het apparaat is uitgerust met intelligent opladen; deze analyseert de werkpatronen van studenten en optimaliseert het stroomverbruik hierop.

HP Fortis 11" G9 Q Chromebook, aangedreven door het krachtige Snapdragon 7c compute platform, is geschikt voor cloud-native studeren en biedt veilige en betrouwbare toegang tot het onderwijs. Deze Chromebook is HP's dunste en lichtste Fortis-apparaat, gebouwd voor de eisen van hedendaagse studenten. Vooral de snelle opstart van het apparaat maakt het ideaal voor studeren. De 4G LTE20-connectiviteit van het apparaat zorgt dat onderwijs voor alle studenten toegankelijker is omdat ze vanaf vrijwel elke locatie kunnen studeren.

Eenvoudig samenwerken

De HP 320 FHD Webcam en HP 325 FHD Webcam zijn gebruiksvriendelijke alles-in-één webcams voor iedereen. Geniet van scherpe beelden met 66-graden brede hoeken die full HD bij 1080p21 en 30 fps videokwaliteit bieden voor een natuurlijk aanvoelend gesprek. De webcams zijn eenvoudig te installeren met USB-A, hebben 360-graden rotatie voor verschillende posities, en zijn voorzien van een afneembare lenscover voor privacy.

Prijs en beschikbaarheid

HP Fortis 14" G10 Chromebook is nu verkrijgbaar voor een prijs vanaf 399 euro.

HP ProBook Fortis 14" G9 PC is nu verkrijgbaar voor een prijs vanaf 420 euro. HP ProBook Fortis 14" G9, met Windows 11 SE, zal naar verwachting in april beschikbaar zijn en de prijs wordt rondom de beschikbaarheid van het product bekend gemaakt.

HP ProBook Fortis 14" G10 PC zal naar verwachting in april beschikbaar zijn. De prijzen worden rondom de beschikbaarheid van het product bekend gemaakt.

HP Pro x360 Fortis 11" G9 PC is nu verkrijgbaar voor een prijs vanaf 430 euro. De HP ProBook Fortis 11" G9 met Windows 11 SE wordt in april verwacht. De prijs wordt rondom de beschikbaarheid van het product bekend gemaakt.

HP Pro x360 Fortis 11" G10 PC zal naar verwachting in april beschikbaar zijn. De prijzen worden rondom de beschikbaarheid van het product bekend gemaakt.

HP Fortis 11" G9 Q Chromebook komt naar verwachting in juni beschikbaar. De prijzen worden rondom de beschikbaarheid van het product bekend gemaakt.

De HP 320 FHD Webcam is naar verwachting in februari verkrijgbaar voor 39,99 euro. De HP 325 FHD Webcam is naar verwachting in maart verkrijgbaar voor 39 euro.

SLTN Vierkant NTT BW start 31-5 TM 14-6
Commvault BN/BW 30-05 tm 07-06-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!