Redactie - 11 juli 2022

Meer vraag naar inkjet single-function printers

Meer vraag naar inkjet single-function printers image

De inkomsten uit de verkoop van inkjet single-function printers (SFP's) via Europese distributeurs zijn sinds week 15 van dit jaar grotendeels gestegen als gevolg van een verbeterd aanbod en consumentenvraag, volgens CONTEXT, een Britse IT-marktonderzoeker.

CONTEXT's Index Revenue Trend toont duidelijk de wekelijkse gemiddelde inkomsten van inkjet SFP's die ver boven die van het jaar ervoor liggen. In week 22 lag het cijfer ongeveer 15% boven de baseline van 2021.

CONTEXT meldt: "We denken dat het keerpunt in week 15 een gevolg was van de productbeschikbaarheid: knelpunten in de bevoorrading namen af en er werden meer inkjet-SFP's verkocht als reactie op zowel een achterstallige bestellingen als een toegenomen vraag, vooral voor SFP's voor inkttanks voor consumenten."

Hierdoor kwamen de printopbrengsten voor consumenten eerst dichter bij de printopbrengsten van bedrijven en overtroffen ze deze in week 22 voor het eerst sinds lange tijd. Hoewel nieuwe verkoop van consumentenprinters, wederom aangedreven door inkttanks, en gedeeltelijke uitvoering van eerdere bestellingen van cruciaal belang waren, hebben prijsstijgingen de afgelopen weken ook een belangrijke rol gespeeld bij het genereren van inkomsten, vervolgde CONTEXT.

Volgens CONTEXT presteren A4-printers nu aanzienlijk beter dan A3-printers en dit wordt wederom gevoed door consumentenverkopen, met name inkjet- en inkttankmodellen.

De heropleving van de consumenteninkomsten wordt weerspiegeld in de recente prestaties van winkelketens. Dit verkoopkanaal is sinds week 17 trending boven de index 100-lijn; er was een scherpe daling in week 21, maar de week daarop volgde een snel herstel.

Retailers in Frankrijk en Duitsland hebben sinds week 6 een hoge verkoop van consumentenprinters gezien. Als gevolg hiervan is in Frankrijk de omzet voor het retailkanaal hoger dan zowel vorig jaar als 2020, en ook boven de index 100. In Duitsland is er is een vergelijkbare situatie, hoewel de huidige inkomstenindex onder het niveau van 2020 blijft.

Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Jamf BN Ebook 14-09-2023 tm 28-09-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!