Witold Kepinski - 25 juli 2022

Seagate sluit boekjaar af met flinke omzet daling

Seagate sluit boekjaar af met flinke omzet daling image

Seagate Technology Holdings heeft financiële resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal en het fiscale jaar eindigend op 1 juli 2022. In het vierde kwartaal zag Seagte zijn omzet met 13 procent dalen tot 2,63 miljard dollar. De nettowinst daalde van 482 naar 276 miljoen dollar.

Over het hele gebroken boekjaar 2022 steeg de omzet met 9 procent naar 11,66 miljard dollar. De nettowinst steeg van ruim 1,3 naar bijna 1,65 miljard dollar.

“Onze kwartaalresultaten van juni weerspiegelen een stabiele vraag naar opslag van massacapaciteit, gecompenseerd door de effecten van beperkende maatregelen tegen Covid in Azië en verzwakkende wereldwijde economische omstandigheden op onze andere eindmarkten. Deze effecten waren het meest uitgesproken in onze consumentgerichte Legacy-markten”, zegt Dave Mosley, CEO.

Mosley vervolgt: “De samenloop van macrogerelateerde uitdagingen zet zich voort in het septemberkwartaal. In deze omgeving verminderen we onze productieplannen om de leveringsdiscipline te handhaven, aangezien onze klanten macro-onzekerheid en aanhoudende tekorten aan niet-HDD-componenten beheren, en we ijverig de kosten beheren om de winstgevendheid te beschermen. Als ik verder vooruitkijk, blijf ik ervan overtuigd dat de meerdere seculiere groeitrends die de vraag naar data- en massaopslagoplossingen aanwakkeren, intact blijven. Seagate is goed gepositioneerd voor macroherstel met een sterke productroutekaart, diepe klantrelaties en een bewezen staat van dienst voor gedisciplineerde uitvoering."

Lees meer details op de website van Seagate.

Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!