Wouter Hoeffnagel - 02 juni 2021

Hein Dekkers versterkt Cisco als Directeur Digitale Versnelling Nederland

Hein Dekkers versterkt Cisco als Directeur Digitale Versnelling Nederland image

Na ruim 3 jaar in de rol van Head of Global IoT Acquisitions & Incubation vervult de 39-jarige Hein Dekkers (foto) weer een rol voor de Nederlandse organisatie. Hein treedt per direct aan als Directeur Digitale Versnelling Nederland (DVN).

DVN, het investeringsprogramma van Cisco, is niet nieuw voor Hein. 4 jaar geleden was hij, samen met zijn voorganger als directeur DVN, Hendrik Blokhuis, één van de initiatiefnemers van het programma. In zijn nieuwe rol stuurt en dient hij het DVN-team in Nederland en treedt hij toe tot het Nederlandse Management Team. Hij gaat het DVN-programma verder uitbouwen en afstemmen op de Digitale Agenda van Nederland. Cisco wil zo een bijdrage blijven leveren aan de digitale versnelling van ons land. Onderdeel hiervan is ook het verder opbouwen en onderhouden van huidige betrouwbare samenwerkingen met de overheid, de gezondheidszorg, onderwijs en kritieke infrastructuren.

'Innovatiesnelheid en vertrouwen in digitalisering zijn fundamenteel'

“Cisco is een prachtig bedrijf waar ik mij al ruim 13 jaar met groot plezier voor inzet, het is dan ook een eer om het DVN-programma te mogen leiden. Innovatiesnelheid en vertrouwen in digitalisering zijn fundamenteel voor de samenleving, niet alleen nu tijdens de pandemie, maar juist ook daarna. Met onze technologie en kennis kunnen wij als Cisco een grote bijdrage leveren aan de digitalisering van Nederland”, aldus Hein Dekkers, Directeur DVN. “Ik kijk er naar uit bij te kunnen dragen aan de digitale weerbaarheid van Nederland en het fundament van vertrouwen in digitalisering te versterken.”

“Ik ben verheugd Hein terug te verwelkomen bij onze Nederlandse organisatie”, zegt Edwin Prinsen, Managing Director Cisco Nederland. “Met de ervaring en kennis van Hein en zijn ongekende enthousiasme heb ik er het volste vertrouwen in dat we het nieuwe Digitale Versnelling 2.0 programma naar een volgende fase van groei en succes kunnen tillen.”

De afgelopen jaren zette Hein zich in voor Europese innovatie via wereldwijde samenwerkingsverbanden en standaardisatie. Hierdoor kon innovatie versnellen in de sectoren transport, logistiek en maritiem, zo is bijvoorbeeld geprogrammeerd rijden in de aanloop naar autonome voertuigen in verschillende industrieën een realiteit geworden. Hein speelde ook een rol gespeeld in het digitaliseringsproject voor de Haven van Rotterdam. Daarnaast zet hij zich in voor digitale weerbaarheid in de bedrijfsvoering van Cisco's klanten, de acquisitie van Sentreo geeft daarbij inzicht in de operationele processen en het detecteren van online dreigingen om de reactietijd te verkorten en zo mogelijke verstoringen te in te perken.

Hein startte zijn Cisco-carrière in 2008 als specialist systems engineer. In de jaren die daar op volgden heeft hij technische-, sales- en strategische rollen vervuld binnen en buiten Nederland waaronder die van Head of Global IoT Acquisitions & Incubation.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!