Witold Kepinski - 05 juni 2021

Britt van den Berg wordt CIO bij de Sociale Verzekeringsbank

Britt van den Berg wordt CIO bij de Sociale Verzekeringsbank image

Britt van den Berg is per 1 september 2021 benoemd tot Chief Information Officer (CIO) bij de Sociale Verzekeringsbank. Hiermee wordt ze verantwoordelijk voor het waarborgen van een veilige en betrouwbare informatievoorziening. Van den Berg is sinds 2018 CIO bij het CIBG, waar ze de afgelopen jaren verschillende senior managementfuncties bekleedde.

Het Chief Information Officer Office (CIO Office) heeft een strategische rol binnen de SVB en bepaalt mede de manier waarop de informatiehuishouding binnen de organisatie wordt ingericht. Hiermee is het CIO Office koersbepalend, richtinggevend en kaderstellend in de ontwikkeling van de IT van de SVB.

Als nieuw hoofd van het CIO Office levert Van den Berg een sleutelbijdrage aan het doorontwikkelen van de strategie van de SVB op het gebied van informatie-en verandermanagement. Daarnaast zorgt ze voor de realisatie van de IV-strategie 2021-2025 en bedient ze – vanuit haar rol als CIO maar ook als onderdeel van het SVB-directieteam – de Raad van Bestuur van strategisch advies.

Simon Sibma, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank: ‘Ik ben blij dat Britt onderdeel gaat uitmaken van onze organisatie. Naast haar ruime expertise in informatiemanagement en ICT, heeft ze ook veel bestuurlijke ervaring. Hierdoor weet ze wat er nodig is om onze informatiehuishouding naar een (nog) hoger niveau te brengen. We kijken uit naar een mooie en plezierige samenwerking.’

Van den Berg: ‘Mijn hart ligt echt in de uitvoering en na mijn ervaringen met kleine tot middelgrote uitvoeringsorganisaties vind ik het echt geweldig om nu bij een hele grote uitvoeringsorganisatie aan de slag te mogen!’

Over Britt van den Berg
Britt van den Berg is sinds 2017 werkzaam aan het CIBG, aanvankelijk als afdelingshoofd ICT en later als CIO en directeur Informatiemanagement. Vanaf 2010 tot 2017 werkte ze onder andere als afdelingshoofd Bedrijfsvoering & Implementatiemanager Reorganisatie bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (BZK) en als afdelingshoofd Informatievoorziening bij de Inspectie Leefomgeving & Transport (IenW).

Deze benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst (ABD).

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!