Wouter Hoeffnagel - 07 januari 2022

Ernst Kuipers is de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Ernst Kuipers is de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport image

Ernst Kuipers van D66, is voorgedragen als kandidaat voor het Ministerschap van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In die hoedanigheid gaat hij ook aan de slag met de aanpak van de Coronacrisis in Nederland. BTG moedigt de benoeming van Kuipers dan ook zeer aan.

Ernst Johan Kuipers (1959), is een Nederlands hoogleraar gastro-enterologie. Kuipers is sinds 2013 Bestuursvoorzitter van het Erasmus MC in Rotterdam. Sinds 2016 is hij ook Voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, dat op zijn initiatief in de Coronacrisis zorgt voor de spreiding van Coronapatiënten over de diverse ziekenhuizen.

Hoogleraar maag-darm-leverziekten

Kuipers is verder onder meer toezichthouder bij het National University Health System in Singapore en bij het Curaçao Medical Center. Een soortgelijke rol vervulde Kuipers bij Philadelphia, een zorgorganisatie voor mensen met een beperking. Voorheen werkte hij als Internist en maag-darm-leverarts. Kuipers is Hoogleraar maag-darm-leverziekten.

Petra Claessen, CEO BTG/BTG-Services: "BTG is zeer verheugd met de voordracht van Ernst Kuipers als kandidaat voor het Ministerschap van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Kuipers gaat zich in deze rol zondermeer ook richten op de aanpak van de COVID-19 pandemie en op de gezondheidszorg, breed. Een essentiële rol die veel impact heeft op zowel de maatschappij als het bedrijfsleven. BTG wenst Ernst Kuipers heel veel succes voor deze voor ons allen, cruciale taak en moedigt zijn voordracht dan ook van harte aan."

Bron foto: Livestream Ernst Kuipers. Cropped still at 26:19 min door Erasmus MC, CC BY 3.0

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!