Wouter Hoeffnagel - 07 september 2022

Ralf Jordan is nieuwe VP EMEA Channel bij Lenovo

Ralf Jordan is nieuwe VP EMEA Channel bij Lenovo image

Ralf Jordan is door Lenovo aangesteld als nieuwe VP, EMEA Channel. Jordan maakt deel uit van het EMEA leadership team en rapporteert rechtstreeks aan SVP en EMEA President Francois Bornibus. Chief Channel Officer Fiona O'Brien krijgt een nieuwe functie krijgt als VP Sales Transformation & Enablement voor internationale markten.

Vanuit Düsseldorf richt Jordan zich op de uitbreiding van de EMEA Channel-activiteiten van Lenovo. Hij gaat daarbij onder meer het Lenovo 360-framework aansturen, met als doel nauwere banden te smeden tussen de Intelligent Devices Group (IDG), Infrastructure Solutions Group (ISG) en Solutions & Services Group (SSG) van het bedrijf.

Eerder actief voor IBM en Dell

De afgelopen tien jaar werkte Jordan bij Dell Technologies, meest recentelijk als hoofd van de GTM-distributie voor EMEA. Hij is geen onbekende voor Lenovo, want voor zijn tijd bij Dell werkte hij voor Lenovo als Vice President voor Emerging Markets EMEA, waaronder Centraal- en Oost-Europa, Turkije, het Midden-Oosten en Afrika.

Jordan begon zijn carrière in 1992 bij IBM als Systems Engineer en stapte daarna over naar de verkoop. Hij bekleedde verschillende nationale en internationale functies als Sales Leader bij IBM en Lenovo.

Over zijn benoeming zegt Jordan: "Ik ben verheugd dat ik opnieuw in dienst kom bij Lenovo als VP, EMEA Channel. De voorbije 10 jaar heb ik de indrukwekkende groei, de transformatie en het succes van Lenovo op de markt gevolgd. Ik ben dan ook geïnspireerd om mijn rol te spelen in het naar een hoger niveau tillen van onze EMEA Channel-business. Ik zie grote mogelijkheden voor Lenovo om te profiteren van zijn sterke punten en succes en om zijn leiderschap op de markt verder uit te breiden via een echt verenigde Channel-aanpak. Het voelt als terugkeren naar mijn 'eerste liefde'."

Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant SLTN Vierkant
canalys BW 7 juli tm 2 okt 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!