Wouter Hoeffnagel - 23 september 2022

Xebia benoemt Ellis de Haan tot COO

Xebia benoemt Ellis de Haan tot COO image

IT-consultancybedrijf Xebia stelt Ellis de Haan (foto) aan als COO in Nederland. Samen met CEO Andrew de la Haije en CFO Henk-Jan Westerink vormt De Haan het bestuur van Xebia Nederland.

De 34-jarige de Haan komt uit de Xebia-organisatie en was tot haar benoeming als Business Unit Manager verantwoordelijk voor Xebia IT Architects. Deze unit wordt gezien als de stamcel van Xebia, van waaruit nieuwe bedrijven binnen Xebia ontspruiten. Daarvoor werkte zij bij ABN AMRO en was in die hoedanigheid klant van Xebia. Ook heeft zij in het verleden zelf als consultant gewerkt.

De verbindende factor

De Haan is de eerste vrouw in het managementteam van Xebia. De functie van COO is binnen Xebia anders dan bij andere bedrijven, doordat de Haan niet hiërarchisch boven de autonome units staat, maar zich richt op het verbeteren en verbinden van de operatie. “Ik ben bij ABN AMRO als klant al verliefd geworden op Xebia. Op de werkwijze. Op de waarden die Xebia hooghoudt. Nu kan ik vanuit de operationele verantwoordelijkheid een verbindende factor zijn binnen ons bedrijf. Ik ben dol op het oplossen van complexe puzzels en dat mag ik nu op grote schaal doen. Wat onze medewerkers willen en vinden is erg belangrijk. Met hun input ga ik de motor nog beter laten draaien", zegt De Haan. Ze is trots op het feit dat zij als eerste vrouw in het managementteam is aangesteld: “Ik wil een voorbeeld zijn voor andere vrouwen, zowel binnen als buiten Xebia. De afgelopen jaren heb ik mij hard gemaakt voor het aannemen van vrouwelijke consultants. Met mijn aanstelling in het managementteam zullen zij zich ook vertegenwoordigd voelen.”
 
De la Haije: “Ellis is eigenlijk de enige persoon met wie ik dit avontuur aan wil gaan. Zij is de belichaming van onze belangrijkste waarden: people first en customer intimacy, want zij werkte immers ooit bij een klant en komt nu vanuit onze organisatie. Met Ellis in ons team denk ik dat we met z'n drieën, op onze respectievelijke terreinen, veel waarde kunnen toevoegen aan het bedrijf.”

Cloudian BW - week 11/12-2023 Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023
Pax8 BN/BW 29-05 tm 18-06-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!