Witold Kepinski - 01 december 2022

Bret Taylor treedt af als vicevoorzitter en co-CEO van Salesforce

Bret Taylor treedt af als vicevoorzitter en co-CEO van Salesforce image

CRM aanbieder Salesforce heeft aangekondigd dat Bret Taylor met ingang van 31 januari 2023 terugtreedt als vicevoorzitter en co-CEO van Salesforce. Op dat moment wordt Marc Benioff voorzitter en CEO van het bedrijf.

"Ik ben dankbaar voor zes fantastische jaren bij Salesforce", aldus Taylor. “Marc was mijn mentor lang voordat ik bij Salesforce kwam en de kans om met hem samen te werken om leiding te geven aan het belangrijkste softwarebedrijf ter wereld is bepalend voor mijn carrière. Na lang wikken en wegen heb ik besloten terug te keren naar mijn ondernemersroots. Salesforce is nog nooit zo relevant geweest voor klanten, en met zijn best-in-class managementteam en het bedrijf dat op alle cilinders presteert, is dit het juiste moment voor mij om een stap terug te doen.”

"Het is bitterzoet dat Bret heeft besloten af te treden als mijn co-CEO", zei Benioff. “Hij drukte zijn stempel op Salesforce als een ongelooflijke technoloog, leider en vriend voor ons allemaal. Bret heeft twee ongelooflijke bedrijven opgericht, dus het is begrijpelijk waarom hij terug wil naar zijn ondernemersroots. Ik ben verheugd om zijn volgende hoofdstuk te zien ontvouwen, aangezien ik altijd zijn grootste kampioen zal zijn en hij altijd deel zal uitmaken van de Salesforce 'Ohana.'

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!