Witold Kepinski - 16 december 2022

Voormalig CIO Peter Jacobs wordt country manager ING Nederland

Voormalig CIO Peter Jacobs wordt country manager ING Nederland image

Per 1 april 2023 volgt Peter Jacobs (47) Ruud van Dusschoten op als country manager van ING Nederland. Peter Jacobs werkt momenteel nog als senior partner bij McKinsey & Company. Met zijn aanstelling als country manager van ING in Nederland keert Jacobs terug naar ING waar hij eerder verschillende door technologie gedreven managementfuncties bekleedde, waaronder die van Chief Information Officer ING in Nederland.

“Met zijn achtergrond en gedrevenheid ben ik ervan overtuigd dat Peter de sterke positie van ING in Nederland verder zal uitbouwen. Op basis van zijn bewezen staat van dienst, kennis en ervaring op het gebied van digitalisering, technologie en transformatie hebben we een zeer bewuste keuze gemaakt voor Peter als opvolger van Ruud.

Peter is de juiste persoon om ING naar een hoger niveau te tillen in onze ambitie om een toonaangevende mobiele bank in Nederland te zijn en tegelijkertijd duurzame vooruitgang voor iedereen te bewerkstelligen. Ik vind het geweldig om het voorbeeld te geven van een CIO die countrymanager wordt. Dit toont onze sterke toewijding om de digitale leider in het bankwezen te zijn”, aldus Pinar Abay, verantwoordelijk voor Market Leaders binnen de Management Board Banking van ING, waartoe ook ING Nederland behoort.

Peter (1975) begon zijn carrière in 2005 bij McKinsey & Company en trad in 2009 in dienst bij ING in Nederland en heeft sindsdien diverse managementfuncties op IT-gebied vervuld. Van 2013 tot 2018 was Peter Chief Information Officer (CIO) binnen de bank in Nederland. Begin 2019 keerde hij terug naar McKinsey & Company in de rol van senior partner, waar hij zich richtte op transformatie, digitalisering en technologische modernisering bij grote financiële instellingen wereldwijd.

Pinar Abay: “Ruud heeft met zijn toewijding een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan ING in Nederland, altijd met oog voor de belangen van onze klanten en de maatschappelijke rol van de bank. Hij navigeerde ING Nederland door de uitdagende tijden van Covid19. Zijn mensgerichte en respectvolle stijl van leidinggeven heeft ervoor gezorgd dat ING in Nederland sterk staat. Ik wil Ruud hiervoor hartelijk bedanken.”

Van Dusschoten blijft ook na 1 april voorzitter van het bestuur van ING Nederland, het orgaan dat belast is met de werkgeversverantwoordelijkheid voor alle ING-medewerkers in Nederland, inclusief de medewerkers op het hoofdkantoor. Hij is dan ook de bestuurder met wie de Centrale Ondernemingsraad van ING de dialoog voert. Daarnaast blijft Ruud betrokken bij verschillende ING-klanten.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!