Floris Hulshoff Pol - 24 december 2022

Dirk Müller-Niessner wordt CTO bij Bechtle

Dirk Müller-Niessner wordt CTO bij Bechtle image

Bechtle benoemt voor het eerst een Chief Technology Officer (CTO) en zal de functie vanaf 1 januari 2023 intern invullen met Dirk Müller-Niessner. Zijn verantwoordelijkheidsgebied omvat alle platformactiviteiten van de Bechtle Group. Dit omvat de Bechtle Service Factory met zijn managed services, de verdere ontwikkeling van het centrale webplatform bechtle.com, het Bechtle Clouds-platform en de exploitatie van de Bechtle-datacenters in Frankfurt am Main, Rüsselsheim en Mutterstadt. Zo wordt de complete platformstrategie van Bechtle gebundeld met de toekomstige CTO. Het grootste Duitse IT-systeemhuis wil zorgen voor nog meer efficiëntie en meer winstgevendheid. Dirk Müller-Niessner rapporteert aan de voltallige Raad van Bestuur.

"We zijn erg blij dat we een zeer ervaren collega uit eigen gelederen voor deze veeleisende taak hebben kunnen winnen", zegt Michael Guschlbauer, bestuurslid voor IT System House & Managed Services, Bechtle AG. “Voor Bechtle en ons zelfbeeld als IT-partner voor de toekomst is de rol van CTO een logische stap die ons helpt om de kansen van digitale transformatie optimaal te benutten in het belang van onze klanten, maar ook voor onze eigen organisatie.”

Dirk Müller-Niessner is sinds begin 2021 Managing Director van Bechtle Hosting & Operations GmbH en ondersteunde Bechtle eerder als externe consultant. De 52-jarige heeft ruime ervaring, met name in het managen van verandertrajecten. Onder zijn leiding ontstond de afgelopen jaren de Bechtle Service Factory, die met name beheerde clouddiensten bundelt. Bechtle is van plan het dienstenportfolio verder uit te breiden om een leidende rol te spelen in outsourcing en operationele diensten, evenals beheerde clouddiensten. De toekomstige CTO zal ook de technische verantwoordelijkheid voor het Bechtle Clouds-platform op zich nemen.

Dirk Müller-Niessner zal ook doorgaan met de uitbreiding van het centrale webplatform bechtle.com, dat bedoeld is om de e-commerce-activiteiten van Bechtle te versterken. Bechtle doet sinds dit jaar de eerste ervaring op met micro-ondernemingen die niet eerder tot de klantendoelgroep behoorden. Bechtle wil ook de mogelijkheden van autonoom ondernemen uitbreiden via het online platform voor de nieuw aangeschreven klanten.

Een laatste verantwoordelijkheidsgebied is de exploitatie van de Bechtle-datacenters in Frankfurt am Main, Rüsselsheim en Mutterstadt.Sinds 2016 exploiteert Bechtle zijn datacenter in Frankfurt op de grootste datacentercampus van Europa. Met extra datacenterinfrastructuur in Mutterstadt heeft Bechtle de bestaande Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-capaciteiten dit jaar al aanzienlijk uitgebreid. Ook hier wordt verwacht dat de bedrijvigheid in de toekomst zal blijven groeien.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!