Witold Kepinski - 05 januari 2023

Jeroen Kiks wordt nieuwe CEO Blackbelt XP

Jeroen Kiks wordt nieuwe CEO Blackbelt XP image

Jeroen Kiks is de nieuwe CEO van Blackbelt XP, een onafhankelijke expert in (SaaS) licentie-optimalisatie en contractonderhandelingen, met kantoren in Nederland, Duitsland en België. Jeroen volgt Ivan Bagaric op.

Jeroen, voormalig Managing Director van Districon, heeft als ondernemer veel ervaring in business strategy, change management, project management en interim management. Bij Districon leidde hij succesvolle projecten bij MKB, Enterprise en overheidsorganisaties. Samen met een gedreven team, heeft hij Districon uitgebouwd tot toonaangevende mondiale Advies en IT Solutions partner binnen de Supply Chain.

Hij kijkt uit naar zijn nieuwe functie en de samenwerking met het Blackbelt XP team: “Ik wil de groei en ontwikkeling van Blackbelt XP voortzetten en voldoen aan de toenemende vraag uit de markt op het gebied van cloud & licentie optimalisatie, contractonderhandelingen en het optimaliseren van software uitgaven.”

Ivan Bagaric

Jeroen volgt Ivan Bagaric op, die drie jaar bij Blackbelt XP werkte en medeverantwoordelijk was voor de groei van Blackbelt XP. En ondanks zijn vertrek bij Blackbelt XP blijft Ivan aandeelhouder en zal hij Blackbelt XP blijven adviseren.

Ivan kijkt met trots en plezier terug op zijn tijd bij Blackbelt XP: “Blackbelt XP heeft door de recente groei een aantal mooie mijlpalen bereikt. We hebben de Duitse markt veroverd, een succesvolle rebranding naar Blackbelt XP, het ondersteunen van grote wereldwijde klanten, het nieuwe moderne kantoor, de lancering van een Knowledge Base & License Desk en de nieuw ontwikkelde SaaS tool; Control Tower voor het optimaliseren van Microsoft M365 licenties.”

Blackbelt XP bedankt Ivan en wenst hem het allerbeste.

Toekomst

Jeroen voorziet een voorspoedige toekomst voor Blackbelt XP: “Klanten realiseren grote kostenbesparingen dankzij de ongelooflijk getalenteerde mensen en diepe kennis van Blackbelt XP. Huidige en toekomstige klanten staan voor dezelfde uitdagingen met een enorme cloud shift en een nog complexere software-licentie wereld. Blackbelt XP zal er zijn om onze klanten te helpen de juiste keuzes te maken en tegelijkertijd te waarborgen waar wij voor staan – costs down. compliance up.”

Marc Stuifzand

Marc Stuifzand, mede-oprichter van Blackbelt XP, nam per 31 december afscheid van de onafhankelijke expert in (SaaS) licenties en contractonderhandelingen. Marc richtte de organisatie in 2013 op met Martijn Meekel. In de bijna 10 jaar die Marc bij Blackbelt XP werkte, gaf hij de organisatie vorm en stuwde hij de groei die leidde tot vestigingen in Nederland, Duitsland en België.

Marc kijkt terug op een geweldige tijd met klanten, relaties en collega’s: “Ik heb 10 jaar met veel plezier voor Blackbelt XP gewerkt. Het is een fantastisch bedrijf met geweldige collega’s. We hebben voor onze klanten enorme kostenbesparingen gerealiseerd en ze in staat gesteld om verder te innoveren. Dit hebben we als team gedaan, van Consultants tot Dealmakers. Als Dealmaker was ik betrokken bij klanten en onderhandelde ik met grote leveranciers. De reactie van klanten als we de gerealiseerde besparing communiceerden, is onbetaalbaar.”

Verder draagt Marc zijn taken met een goed gevoel over aan de huidige leiding en blijft hij aandeelhouder. In die rol blijft hij betrokken bij Blackbelt XP: “Ik ben ervan overtuigd dat Blackbelt XP verder groeit en voor organisaties nog een belangrijkere rol gaat spelen op het gebied van SaaS-optimalisatie en contractonderhandelingen. Ik kan niet anders zijn dan trots, op het bedrijf maar vooral de collega’s. Ik wens Blackbelt XP het beste.”

Blackbelt XP is Marc dankbaar voor zijn inzet, werk, energie en enthousiasme en wenst hem het allerbeste bij zijn volgende uitdaging.

Knowledge Base

Blackbelt XP lanceerde eind 2022 een zogeheten Knowledge Base. Een online bibliotheek met begrippenlijsten, White papers, FAQ’s, ervaringen en de meningen van experts over bedrijfssoftware, clouddiensten en licenties. Broodnodig, want steeds meer bedrijven zien tussen de bomen het bos niet meer. Verschillende servicemodellen, licenties, aanbieders, alles in complexe contracten met veel kleine lettertjes. De Knowledge Base van Blackbelt XP probeert de kenniskloof tussen aanbieder en afnemer te verkleinen zodat organisaties betere keuzes maken bij de aanschaf van bedrijfssoftware(licenties) en clouddiensten.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!