Floris Hulshoff Pol - 10 januari 2023

Teresa Carlson wordt CCO en President van Flexport

Teresa Carlson wordt CCO en President van Flexport image

Flexport, speler in supply chain-technologie, stelt Teresa Carlson, voormalig directielid bij Microsoft en Amazon, aan als President en Chief Commercial Officer. In haar nieuwe rol zal zij rapporteren aan Dave Clark, Co-Chief Executive Officer van Flexport. Carlson heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van innovatie en leiderschap bij het opbouwen van internationale techbedrijven in de publieke en particuliere sector. Met haar uitgebreide ervaring zal ze de ambitieuze groeiplannen van Flexport kunnen realiseren. Carlson gaat de verkoop-, marketing- en communicatieorganisaties van Flexport overzien, evenals de non-profit afdeling, Flexport.org. Ze draagt ook de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding naar nieuwe sectoren en strategische partnerschappen.

"Teresa heeft een indrukwekkende reputatie in het wereldwijd opschalen van bedrijven. Ik heb met eigen ogen gezien hoe toegewijd ze is om de beste technische oplossingen te leveren", aldus Dave Clark, mede-CEO van Flexport. "Nu Flexport zijn volgende groeifase ingaat, zijn we ervan overtuigd dat Teresa's leiderschap ons zal helpen nieuwe partnerschappen te creëren en kansen te grijpen om de supply chain voor verschillende sectoren te digitaliseren."

Carlson bekleedde eerder de rol van Corporate Vice President en Executive-in-Residence bij Microsoft. Daarvoor was ze President en Chief Growth Officer bij Splunk, waar ze verantwoordelijk was voor 70% omzetgroei in de cloud op jaarbasis. Voordat Carlson bij Splunk kwam, was ze Vice President bij Amazon Web Services (AWS), waar ze de wereldwijde publieke sector oprichtte, deze meer dan tien jaar aanstuurde en het bedrijf tot wereldleider in cloud computing maakte. Tevens stond zij aan het hoofd van AWS' uitbreiding naar de sectoren financiële dienstverlening, energie, telecommunicatie, gezondheidszorg en ruimtevaart in 2020. Voorafgaand aan AWS werkte Carlson meer dan negen jaar bij Microsoft, waar ze toezicht hield op de Amerikaanse federale overheidsactiviteiten van het bedrijf.

"Flexport heeft de manier waarop bedrijven naar supply chain en logistiek kijken compleet veranderd. Dankzij de technologie van het Flexport-platform kunnen zij een enorme impact hebben op verschillende sectoren over de hele wereld", aldus Carlson. “Ik ben enthousiast om het getalenteerde team van Flexport te versterken en het bedrijf internationaal te laten groeien."

In haar rol bij Flexport zal Carlson haar expertise in de non-profit sector gebruiken om de humanitaire hulp en duurzaamheidstak van Flexport.org te leiden en de impact ervan te vergroten. Flexport.org ondersteunt publieke en private organisaties bij het leveren van hulp en het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Tot nu toe heeft Flexport.org in 84 landen hulp geboden en meer dan 600 organisaties ondersteund met logistiek en vervoer, waaronder het inzamelen van meer dan 30 miljoen dollar en het verzenden van 6 miljoen kilogram aan essentiële hulp voor de slachtoffers van de humanitaire crisis in Oekraïne. De duurzaamheidsprogramma's van Flexport.org verminderden ook meer dan 300.000 ton aan broeikasgassen.

Carlson pleit al lang voor meer vrouwen in tech. Bij AWS richtte zij het diversiteits- en inclusie-initiatief "We Power Tech" op om het aantal ondervertegenwoordigde technologen in de innovatie-economie te vergroten. Op het gebied van non-profit en filantropie is Carlson momenteel lid van The Economic Club of Washington, D.C., en vice-voorzitter van de White House Historical Association. Tevens is zij bestuurslid van de Atlantic Council en het Pentagon Memorial Fund.

Over Flexport
Flexport is de digitale expediteur. Het is onze missie om de wereldhandel voor iedereen eenvoudiger te maken. Wij doen dit omdat we geloven dat internationale handel de mens vooruit kan helpen. Het Flexport-platform voor wereldwijde logistiek brengt alle transportgegevens op elk moment eenvoudig en transparant samen. Hierdoor kunnen complexe beslissingen over de supply chain gemakkelijk en snel worden gemaakt. Vandaag de dag maken organisaties van startups tot multinationals gebruik van de technologie en services van Flexport om te groeien, innoveren en in 2021 ruim 17 miljard euro aan goederen te vervoeren door 112 landen. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.

Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
AWS Summit Amsterdam liggend Nieuwsbrief  tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!