Wouter Hoeffnagel - 12 januari 2023

Giordano Albertazzi versterkt Vertiv als CEO

Giordano Albertazzi versterkt Vertiv als CEO image

Vertiv, leverancier van kritieke digitale infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, benoemt Giordano Albertazzi (foto) tot CEO en tot lid van de Raad van Bestuur. Albertazzi vervult sinds 1 januari zijn nieuwe functie.

Als CEO wil Albertazzi Vertiv’s klantgerichtheid vergroten door te focussen op de infrastructuur en de zakelijke behoeften van datacenter-, communicatienetwerk- en industriële toepassingen. Albertazzi neemt de rol van CEO op zich in een tijd van een aanhoudende sterke vraag in de datacenter-eindmarkten van Vertiv. Het bedrijf meldde een record orderportefeuille van 4,7 miljard dollar aan het eind van het derde kwartaal van 2022.

Sinds oktober 2022 actief als COO

Vertiv kondigde in oktober 2022 zijn CEO-opvolgingsplan aan. Albertazzi nam de rol van Chief Operating Officer op zich. Hierbij werkte hij nauw samen met voormalig CEO Rob Johnson, om een naadloze overgang te garanderen. Albertazzi wordt niet alleen CEO, maar blijft ook President Americas totdat er een opvolger is benoemd. Nu hij niet langer de rol van COO vervult, komt het operationele toezicht bij de regionale presidenten te liggen. Zo kunnen zij zich verder concentreren op de regionale prestaties.

“Ik voel me vereerd dat ik als CEO aan het roer van Vertiv mag staan”, zegt Albertazzi. “Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met ons managementteam en onze medewerkers over de hele wereld. Samen kunnen we de waarde die we onze klanten bieden blijven vergroten, onze financiële prestaties verder versterken en langetermijnwaarde voor onze aandeelhouders creëren. Zoals ik met de medewerkers van Vertiv al heb gedeeld, zullen we werken aan het bereiken van ons volledige potentieel. Dit doen we door ons te richten op het opbouwen van een high-performance cultuur van samenwerking en innovatie, het institutionaliseren van operationele uitmuntendheid en uitvoering en door te zorgen voor winstgevende groei en verbeterde cashflow.”

Dave Cote, Executive Chairman bij Vertiv: “Met meer dan twintig jaar operationele en zakelijke ervaring bij Vertiv en mooie prestaties in zowel Europa als Amerika is Giordano de juiste persoon om Vertiv vooruit te helpen. Hij speelde een belangrijke rol bij het aansturen van aanzienlijke operationele en financiële verbeteringen toen hij leiding gaf aan de EMEA-regio, en bij het voortdurend verbeteren van de prestaties van de organisatie in Noord- en Zuid-Amerika. Hij begrijpt hoe je een goed presterende cultuur opbouwt en in stand houdt. Giordano’s operationele expertise en diepgaande kennis van de activiteiten en klanten van Vertiv zijn cruciaal om de prestaties voortdurend te verbeteren en tegelijkertijd de macro-economische onzekerheid het hoofd te bieden.”

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant
Axians MAESTRO BN start 28-9 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!