Wouter Hoeffnagel - 17 februari 2023

Tarkan Maner treedt toe tot Raad van Bestuur van IGEL

Tarkan Maner treedt toe tot Raad van Bestuur van IGEL image

IGEL stelt Tarkan Maner (foto) aan als lid van zijn Raad van Bestuur. Maner beschikt over veel kennis van de end user computing (EUC)- en cloud computing-markt. Hij gaat het management van IGEL voorzien van expertise en inzichten. De bestuursfunctie van Maner bij IGEL ging in op 1 januari 2023. Hij voegt zich bij de bestaande bestuursleden, waaronder Bill Veghte, Jon Meeks, Stefan Dandl, Heiko Gloge en Nicolas Helms.

Maner gaat als nieuw lid van de Raad van Bestuur van IGEL onder meer zijn branchekennis inzetten om de groei van IGEL in goede banen te leiden. IGEL wil zijn positie versterken als leverancier die zich volledig op software toelegt en zijn partnerships met fabrikanten van endpoints uitbreiden. Maner gaat in de praktijk bewezen strategieën inzetten om IGEL te helpen inspelen op groeikansen.

Eerder actief voor Nutanix, Nexenta Systems, Wyse en Dell

Maner beschikt over tientallen jaren ervaring in de EUC- en cloud computing-markt. Bij Nutanix vervulde hij als chief commercial officer een sleutelrol bij het bereiken van het marktleiderschap in hybride multi-cloudomgevingen. Maner geeft momenteel sturing aan de wereldwijde go-to-market-ecosystemen en activiteiten op het gebied van business development en corporate development. Voordat hij bij Nutanix in dienst trad was hij actief als bestuursvoorzitter en CEO van Nexenta Systems, een speler in software-defined datacenters met een open karakter. Voordat Maner bij Nexenta in dienst trad, was hij actief als bestuursvoorzitter en CEO van Wyse Technology, een speler in cloud client computing en virtual desktop computing. Dit bedrijf is in 2012 door Dell overgenomen. Maner bekleedde daarnaast managementfuncties bij Dell, CA Technologies, IBM en Sterling Software.

Hij is ook actief als bestuurslid bij diverse partijen zoals Invicti, Teradici, CloudCheckr en Wheels en non-profitorganisaties en verenigingen in Silicon Valley, waaronder de Silicon Valley Leadership Group. Tarkan behaalde een ingenieursgraad in engineering management aan de Technische Universiteit van Istanboel (ITU), een MBA aan de Midwestern State University en een ingenieursgraad in toegepaste wiskunde en natuurkunde (AMP) bij de Harvard Business School.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!