Witold Kepinski - 20 maart 2023

Vincent van Dongen komt in Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen

Vincent van Dongen komt in Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen image

Vincent van Dongen, digitaal forensisch onderzoeker bij Fox-IT, is sinds begin maart 2023 ingeschreven in het register van het 'Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen' (NRGD) als digitaal forensisch onderzoeker. Het NRGD beheert een register van deskundigen en ziet toe op de kwaliteit, betrouwbaarheid en bekwaamheid van deze experts. Hierdoor kunnen belanghebbenden, waaronder de rechtspraak, vertrouwen op de kwaliteit van de deskundigen die zijn ingeschreven in het NRGD register.

Vincent van Dongen is sinds augustus 2015 in dienst bij Fox-IT en heeft zich daar gespecialiseerd tot digitaal forensisch onderzoeker. Deze experts zijn gespecialiseerd in complexe onderzoeken op het gebied van (computer)systemen, gegevensdragers en digitale netwerken. "Het is belangrijk dat zulke digitaal forensische onderzoeken correct worden uitgevoerd, zodat de resultaten uit dit onderzoek door de rechter kan worden geaccepteerd", zegt Vincent van Dongen.

"Doordat ik nu ben ingeschreven in het register van het NRGD, kan ik mijn deskundigheid op het gebied van digitaal forensische onderzoeken beter inzetten voor de rechtspraak in Nederland. Het geeft mij persoonlijk voldoening wanneer ik met mijn werk kan bijdragen aan de (digitale) waarheidsvinding", zegt Vincent van Dongen.

Voor de klanten van Fox-IT is de toetreding van Vincent van Dongen tot het NRGD-register opnieuw een bewijs van de hoogwaardige expertise waarmee het bedrijf zich onderscheidt in deze markt.

Voor inschrijving in het NRGD moeten kandidaten door een nationale, deskundige en objectieve commissie worden getoetst. Als geregistreerd deskundige is de expertise van Vincent objectief erkend en is er wettelijke erkenning van zijn vakbekwaamheid. De titel ‘Gerechtelijk deskundige’ staat op persoonlijke naam en stelt Vincent in staat om met zijn expertise een bijdrage te leveren aan het maatschappelijk belang.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!