Witold Kepinski - 27 april 2017

Paul Bessems en Walter Bril schrijven boek Blockchain Organiseren

Paul Bessems en Walter Bril schrijven boek Blockchain Organiseren image

Paul Bessems en Walter Bril hebben het boek 'Blockchain Organiseren' geschreven met als subtitel 'Fundamenten voor een nieuwe sociaaleconomische orde'. Dit boek richt zich op mensen die meer willen weten over Blockchain Organiseren, hiervoor projecten opzetten, strategieën ontwikkelen, beleid maken of instrumenten gaan ontwikkelen zoals: software, organisatieadvies, trainingen, detachering, werving & selectie, subsidieadvies en investeringsfondsen/middelen.

Onze economie drijft volgens de auteurs grotendeels op wantrouwen. "Wanneer we zaken doen, moeten we elkaar kunnen vertrouwen. Daarvoor hebben we geld, contracten, merken en hiërarchieën geïnnoveerd. In het kielzog van deze instituties is een hele vertrouwensindustrie ontstaan, denk aan: banken, advocaten, accountants, marketeers en managers. Het nadeel van deze manier van vertrouwen organiseren is, dat de complexiteit onnodig toeneemt waardoor onze productiviteit daalt", aldus Bessems en Bril.

Steeds meer professionals en organisaties raken volgens de auteurs enthousiast over een nieuw organisatieconcept: ‘Blockchain Organiseren’. "Blockchain Organiseren gaat over de inbedding van een disruptieve technologie (Blockchain) in een fundamenteel nieuw organisatiemodel (Weconomics). Het is een manier om vertrouwen te organiseren zonder dat de complexiteit toeneemt. Het heeft de belofte in zich om geld, contracten en management grotendeels te vervangen. Blockchain Organiseren verbetert de productiviteit, zorgt voor een betere privacy en efficiëntere processen."

Gratis symposium

Ter gelegenheid van de presentatie van het nieuwe boek: ‘Blockchain Organiseren’, houden de auteurs op 19 mei, een (gratis) symposium over dit onderwerp. Onder andere Marietje Schaake, lid van het Europees Parlement, zal vanuit de Europese Digitale Agenda een reactie geven op het boek.

Klik hier voor aanvullende informatie over het boek en aanmelden voor het symposium. Wanneer je (vooraf) een boek wilt ontvangen geef dit dan aan bij ‘Toelichting’. 

Cloudian BW - week 11/12-2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!