Witold Kepinski - 17 april 2023

Patrick Steenssens gepromoveerd tot TD SYNNEX Europe leadership team

IT-distributeur TD SYNNEX heeft de benoemingen aangekondigd van Pascal Murciano als senior vicepresident Zuid-Europa en Judith Schreibmayer als senior vicepresident Scandinavië en Oost-Europa. Het bedrijf kondigde ook aan dat Patrick Steenssens, senior vice president, Benelux, zijn Europese executive leadership team zal versterken en rechtstreeks zal rapporteren aan Patrick Zammit, president, Europa, TD SYNNEX.

Patrick Steenssens gepromoveerd tot TD SYNNEX Europe leadership team image

Murciano leidt een nieuw gecreëerde Zuid-Europese regio die de activiteiten van TD SYNNEX in Frankrijk, Iberia en Italië omvat. In deze nieuwe rol zal hij de activiteiten van het bedrijf in Frankrijk blijven leiden; de uitvoerende leiders voor Italië en Iberia zullen voortaan aan hem rapporteren. Schreibmayer breidt haar huidige leiderschapsverantwoordelijkheid in Oost-Europa uit naar de Scandinavische regio van het bedrijf; de landenleiders in Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland – evenals de leiders van de Nordics regionale business unit, operationele en ondersteunende functies – zullen aan haar rapporteren naast het huidige leiderschapsteam van de Oost-Europese regio. Murciano en Schreibmayer zullen blijven rapporteren aan Zammit en deel uitmaken van het Europese uitvoerende leiderschapsteam van het bedrijf.

Schreibmayer, Murciano en Steenssens zijn allemaal doorgewinterde IT-channel executives die diepgaande leiderschapservaring en marktkennis inbrengen in hun nieuwe, uitgebreide functies. Schreibmayer begon in 2000 bij Avnet TS en bekleedde leidinggevende functies in EMEA en landenverkoop voordat ze in 2012 de rol van vice-president voor Oost-Europa op zich nam. Ze bleef in deze functie na de overname van Avnet TS door Tech Data (nu TD SYNNEX) in 2017. Murciano begon in 2000 bij de Franse vestiging van Tech Data als financieel directeur voordat hij overstapte naar zakelijke leiderschapsrollen en in 2011 algemeen leider werd van de Franse vestiging van het bedrijf. Steenssens begon bij het bedrijf in 2002 als logistiek directeur voordat hij opklom tot uitvoerend leider voor België in 2004 en Benelux in 2018.

Zammit zei: “Met deze aankondiging passen we onze subregionale leiderschapsstructuur aan om meer afstemming te krijgen met onze belangrijkste industriële partners en om onze breedte en bereik in de regio beter te benutten. Ik ben verheugd dat Judith en Pascal hun zakelijk inzicht en klantgerichte houding zullen blijven gebruiken voor ons leiderschapsteam in Europa in hun nieuwe uitgebreide rollen.

“Judith heeft een formidabele staat van dienst opgebouwd in het leiden van een complexe regio met meerdere landen en is ook een krachtige pleitbezorger geworden voor diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie, en speelt een sleutelrol bij het opzetten van ons DEI-programma in Europa. Ondertussen heeft Pascal Frankrijk door een aanzienlijke transformatie en bedrijfsgroei geleid, terwijl hij onze evolutie ondersteunt om de end-to-end-oplossingenaggregator bij uitstek te worden voor de Franse markt, en heeft hij ook aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van milieu-, sociale en bestuurspraktijken.

“Het is ook een genoegen om Patrick Steenssens te verwelkomen in onze Europese raad van bestuur. Zijn passie voor innovatie, klantgerichtheid, operationele uitmuntendheid en ESG zullen hem een ​​grote aanwinst voor het team maken. Judith, Pascal en Patrick hebben allemaal bewezen uitzonderlijke mensgerichte leiders te zijn gedurende hun lange ambtstermijn bij het bedrijf, waardoor hun teams geweldige resultaten behaalden en ons hielpen om onze waardengedreven TD SYNNEX-cultuur op te bouwen”, voegde Zammit toe.

Als gevolg van deze veranderingen hebben Dominique Deklerck, die de voormalige Benelux, Iberia en Italië-regio van het bedrijf leidde, en Joachim Palmé, regionaal leider voor Scandinavië, het bedrijf verlaten. Zammit zei: "Ik wil Joachim en Dominique bedanken voor hun belangrijke bijdragen aan de prestaties van TD SYNNEX in hun respectievelijke regio's in de afgelopen jaren en ik wens hen beiden het beste voor de toekomst."

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 SLTN Vierkant
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!