Wouter Hoeffnagel - 11 oktober 2018

Tim MacCarrick benoemd tot CFO van OutSystems

OutSystems, leverancier van een low-code platform voor applicatieontwikkeling, stelt Tim MacCarrick (52) aan als Chief Financial Officer. MacCarrick (foto) was eerder als CFO en Chief Operational Officer actief bij verschillende Fortune 1000-ondernemingen zoals Xerox, Crane Co, De Lage Landen en recentelijk Qlik.

OutSystems haalde recentelijk 360 miljoen dollar op aan kapitaal tijdens een investeringsronde die door KKR en Goldman Sachs werd geleid. De waarde van het bedrijf komt daarmee op ruim 1 miljard dollar te liggen. De benoeming van de nieuwe CFO vindt dan ook plaats op een belangrijk punt in de geschiedenis van OutSystems.

Kansen in de markt benutten

"We hadden behoefte aan een CFO die ons kon helpen om munt te slaan uit de legio kansen die we in de markt zien", zegt Paulo Rosado, CEO van OutSystems. "Tim biedt de perfecte combinatie van ervaring bij beursgenoteerde bedrijven, operationele uitmuntendheid en een mensgerichte leiderschapsstijl die naadloos op onze bedrijfscultuur aansluit. Het is ons een groot genoegen om hem binnen ons managementteam te verwelkomen." MacCarrick voegt toe: "Ik zie het als een voorrecht om aan de slag te gaan bij een razendsnel groeiend technologiebedrijf met een fantastische bedrijfscultuur."

De benoeming van MacCarrick volgt na diverse eerdere uitbreidingen van het managementteam, de Raad van Bestuur en de Raad van Advies. Zo is Bill Macaitis, de voormalig CMO van Slack en Zendesk onlangs toegetreden tot de Raad van Advies. Nieuwe bestuursleden die dit jaar werden aangesteld zijn:

  • Stephen Shanley, directeur bij KKR;
  • Christian Resch, managing director bij Goldman Sachs;
  • John Kinzer, voormalige CFO van HubSpot;
  • Tom Schodorf, industry advisor en voormalig topman van Splunk Inc.
BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!