Wouter Hoeffnagel - 06 februari 2019

Sanjay Mirchandani volgt Bob Hammer op als CEO van Commvault

Sanjay Mirchandani volgt Bob Hammer op als CEO van Commvault image

Commvault, leverancier van zakelijke oplossingen voor datamanagement in de cloud en op locatie, stelt Sanjay Mirchandani aan als president, CEO en lid van de Raad van Bestuur. Mirchandani was voorheen CEO van Puppet, een in Oregon gevestigde leverancier van oplossingen voor IT-automatisering.

Mirchandani neemt het stokje over van president en CEO Bob Hammer, die met pensioen gaat. Hammer stond ruim twintig jaar aan het roer bij Commvault en hielp het bedrijf om uit te groeien tot een onderneming met een marktkapitalisatie van 3,1 miljard dollar. Nick Adamo is aangesteld als voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij vervangt Hammer, die als voorzitter emeritus zitting in deze raad blijft houden. Beide wijzigingen gaan op 18 april 2019 van kracht.

Groeitempo opvoeren

De aanstelling van Mirchandani volgt na een uitgebreide wereldwijde zoektocht naar een opvolger voor Bob Hammer. De ‘executive search’ werd in gang gezet in het kader van een transformatie-initiatief om voor consistent positieve bedrijfsprestaties te zorgen en het groeitempo van Commvault op te voeren. Mirchandani bekleedde eerder diverse senior managementposities bij VMware, EMC en Microsoft en heeft aanzienlijke ervaring met IT-transformatie. Bij Puppet zorgde hij ervoor dat het aantal klanten van Puppet groeide tot ruim 40.000, waaronder 75% van alle Fortune 100-ondernemingen.

"De prestaties van Sanjay bij Puppet geven blijk van een diepgaand begrip van multi-cloud- en cloud-native toepassingen", zegt Nick Adamo, de nieuwe bestuursvoorzitter van Commvault. "We hebben er alle vertrouwen in dat hij de ideale persoon is om de groei van Commvault in goede banen te leiden, in aansluiting op onze traditie om innovatie te combineren met een niet aflatende focus op het succes van onze klanten en partners."

Internationale ervaring

Mirchandani beschikt daarnaast over veel internationale zakelijke ervaring. Die deed hij op in diverse senior managementposities bij multinationals in de ICT-sector. Zo breidde hij de wereldwijde aanwezigheid en partner community van Puppet uit en opende hij nieuwe vestigingen in Seattle, Singapore, Sydney, Timisoara en Tokio.

"Ik vind het een eer om toe te treden tot het managementteam van Commvault, dat binnen de branche een ijzersterke reputatie geniet. Commvault beschikt over brancheleidende technologie en diensten, en zijn enthousiaste bedrijfscultuur werkt aanstekelijk", zegt Mirchandani. "De partnercentrische aanpak van Commvault sluit perfect aan op mijn persoonlijke visie. Ik zie ernaar uit om integrale oplossingen af te leveren die onze klanten, het kanaal en onze partners optimale toegevoegde waarde bieden."

Al Bunte legt functie van COO neer

Al Bunte, die meer dan twintig jaar naast Hammer diende, legt de functie van Chief Operating Officer naast zich neer, maar blijft lid van de Raad van Bestuur. Zowel Hammer als Bunte zullen gedurende een overgangsfase bij Commvault actief blijven. Hammer zal per 31 maart 2019 zijn taken neerleggen.

"Bob en Al hebben op ontelbare manieren aan Commvault bijgedragen. De Raad van Bestuur kijkt met vertrouwen naar de toekomst onder de bezielende leiding van Sanjay", zegt, Martha Bejar, lid van de Raad van Bestuur van Commvault. "Sanjay heeft zijn wereldwijde reputatie meer dan verdiend. Bij zijn vorige werkgevers heeft hij telkens opnieuw de top weten te bereiken."

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!