Witold Kepinski - 11 mei 2023

SVB-CIO Britt van den Berg nieuwe partner Netcompany Nederland

Netcompany Nederland heeft met Britt van den Berg een nieuwe partner aangetrokken. Van den Berg werkte in de afgelopen twintig jaar in verschillende rollen bij uitvoeringsorganisaties binnen de Nederlandse overheid, meest recent als CIO en directeur IT. Zij gaat per 15 mei aan de slag bij Netcompany.

SVB-CIO Britt van den Berg nieuwe partner Netcompany Nederland image

Van den Berg, die overkomt van de Sociale Verzekeringsbank, kijkt uit naar de overstap: “Er zijn verschillende redenen waarom ik voor Netcompany heb gekozen. Allereerst denk ik dat onze samenleving kan profiteren van mensen die uitgebreide kennis hebben van hoe uitvoeringsorganisaties werken. Ik wil helpen om het huidige gat tussen de overheid en het bedrijfsleven te dichten.”

“Daarnaast was ik in het verleden een zeer tevreden klant van Netcompany en heb ik uit eerste hand kunnen vernemen hoe dit bedrijf zich onderscheidt van andere bedrijven in deze sector. En ten derde ben ik ervan overtuigd dat het buiten je comfort zone is waar de magic happens. Ik leg veel energie en passie in mijn werk en kijk er naar uit om dat te doen in een omgeving die compleet nieuw voor mij is.”

Country Managing Partner Perry van der Weyden is blij met het aantrekken van Van den Berg. “Ik ben zeer tevreden dat Netcompany zo’n ervaren (IT)-leider met een indrukwekkende staat van dienst in de publieke sector mag verwelkomen. Ik ben ervan overtuigd dat Britt ons kan helpen om onze groei te versnellen en onze toekomstambities te verwezenlijken. We kijken uit naar haar komst.”

Van den Berg kan bogen op een indrukwekkende achtergrond binnen de overheid en bij uitvoeringsorganisaties. In de afgelopen 1,5 jaar werkte zij als Chief Information Officer (CIO) bij de Sociale Verzekeringsbank. Daarvoor was Van den Berg jarenlang werkzaam bij het CIBG (Ministerie VWS), eerst als afdelingshoofd IT en tussen 2018 en 2021 als CIO en directeur Informatiemanagement. In de zeven jaar daarvoor was zij onder meer actief in senior managementfuncties bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (Ministerie IenW) en bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (Ministerie BZK).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!