Witold Kepinski - 19 september 2023

Sophia Rogers wordt Channel Development Manager Rubrik Benelux

Rubrik, de Zero Trust Data Security Company, stelt Sophia Rogers aan als Channel Development Manager voor de Benelux. In haar functie zal Rogers zich richten op het uitdiepen van bestaande partnerrelaties om klanten te helpen cyberweerbaarheid te bereiken tegen cyberaanvallen, kwaadwillende insiders en operationele verstoringen.

Sophia Rogers wordt Channel Development Manager Rubrik Benelux image

Rogers bekleedde voor haar aanstelling bij Rubrik ruim twee jaar de functie van Regional Alliance Manager bij Zscaler, waar ze Zscaler's focuspartners beheerde, waaronder MSP's en system integrators. Bij Zscaler heeft ze waardevolle inzichten opgedaan in hoe organisaties ransomware-aanvallen kunnen voorkomen. Voor Zscaler werkte Rogers bij Software AG in verschillende rollen.

Een snel herstel van een ransomware-aanval is een belangrijke voorwaarde om de downtime zo laag mogelijk te houden, zodat de bedrijfsactiviteiten verder opgepakt kunnen worden. Volgens recent onderzoek van Rubrik Zero Labs is echter slechts 9 procent van de Nederlandse organisaties in staat om alle data te herstellen, ná betaling bij een ransomware-aanval. In haar nieuwe rol bij Rubrik wil Rogers door het ontwikkelen van de bestaande partnerrelaties de klant voorbereiden op data- en beveiligingsrisico’s, zodat snel herstel mogelijk wordt gemaakt.

"Ik ben verheugd om bij Rubrik aan de slag te gaan in een tijd waarin ransomware toeneemt", zegt Rogers. "De vraag is niet óf je wordt getroffen door ransomware, maar wanneer. Er komt een moment dat je organisatie slachtoffer wordt van een ransomware-infectie. Zodra dat het geval is, wil je weten of je nog steeds toegang hebt tot je data, welke applicaties of systemen getroffen zijn, en welke weg je moet bewandelen om je bedrijfsactiviteiten weer op gang te krijgen. Databeveiliging is van het grootste belang om veerkracht mogelijk te maken. Door met de juiste partners samen te werken, kunnen we de data van de wereld beveiligen. Ik kijk ernaar uit om daaraan bij te dragen in mijn nieuwe functie bij Rubrik."

“Ik ben ervan overtuigd dat Sophia een grote bijdrage gaat leveren bij Rubrik", zegt Jan Ursi, Senior Director EMEA Channels & Alliances Sales bij Rubrik. "Sophia heeft veel ervaring opgedaan bij Zscaler, waar ze verschillende channelpartners heeft gemanaged. Ze is in staat om kansen in de markt te spotten en weet met welke uitdagingen bedrijven te maken hebben. Met haar kennis verwerven we expertise die waardevol is voor de markt waarin Rubrik opereert, zodat we met onze partners de eindklant nog beter kunnen bedienen en we hen kunnen voorbereiden op cyberaanvallen en verstoringen.”

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Infinity IT BN start 2 feb

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!