Witold Kepinski - 02 november 2023

Katherine Maher wordt nieuwe CEO Web Summit

Katherine Maher wordt nieuwe de nieuwe CEO van event organisator Web Summit, dat in Europa jaarlijks in Lissabon een conferentie organiseert. Ze volgt Paddy Cosgrave op die eerder ontslag heeft genomen. Web Summit 2023 in Lissabon vindt tussen 13 tot 16 november plaats. Het evenement trekt ongeveer 70.000 mensen.

Katherine Maher wordt nieuwe CEO Web Summit image

Na de aanval van Hamas op 7 oktober in de Israël-Hamas-oorlog van 2023, waarbij honderden mensen in Israel werden vermoord, verklaarde Cosgrave, mede-oprichter van Web Summit, dat Israël verantwoordelijk is voor oorlogsmisdaden. Hij heeft zich later verontschuldigd, maar nam vervolgens alsnog ontslag als CEO nadat bedrijven als Amazon, Google, Intel, Siemens en Meta zich hadden teruggetrokken uit het evenement van 2023. Ook bekende sprekers zoals LL Cool J en de invloedrijke Amerikaanse marketingexpert en podcaster Scott Galloway, hoogleraar marketing aan de New York University, komen niet meer naar het event.

Maher meldt in een brief: 

Mijn eerste keer op Web Summit werd ik getroffen door de openheid van het evenement. Het was geen pitchwedstrijd, geen vakbeurs, of een beleidsconferentie. Het waren al deze dingen en meer. Er waren ingenieurs die het potentieel van koolstofafvang bespraken, naast politici die de voordelen van verschillende regelgevingsregelingen voor gegevensprivacy bespraken. Het zorgde ervoor dat investeerders de volgende eenhoorn scoutten, naast voetballers die pleitten voor de kracht van sport voor verandering.

Het was een plek voor de kleinste start-ups en de grootste bekende namen, die allemaal in dezelfde ruimte samenwerkten, verbinding maakten via samenwerking of de status quo uitdaagden. Het was een plek waar frisse ideeën nieuwe mogelijkheden konden ontdekken en waar gevestigde wijsheid nieuw gehoor kon krijgen. Een plek waar technologie niet alleen als een industrie werd gezien, maar ook als een kracht die het bedrijfsleven, de politiek en de samenleving transformeerde.

Maar als u dit leest, weet u ongetwijfeld dat Web Summit de afgelopen weken centraal stond in het gesprek, en niet zozeer als gastheer. Het doel ervan werd overschaduwd door de persoonlijke opmerkingen van de oprichter en voormalig CEO van het evenement, Paddy Cosgrave. Paddy heeft zijn excuses aangeboden en is teruggetreden uit Web Summit; zijn verklaring kunt u hier lezen .

Vandaag gaat Web Summit de volgende fase in. Ik ben blij om aan te kondigen dat ik als CEO toetreed tot Web Summit, omdat ik geloof in de missie van Web Summit om mensen en ideeën met elkaar te verbinden die de wereld veranderen. Onze directe taak is om de focus terug te brengen naar waar we het beste in zijn: het faciliteren van discussies tussen iedereen die betrokken is bij de technologische vooruitgang.

De komende weken zal onze aandacht uitgaan naar het organiseren van een evenement dat net zo meeslepend is als alle voorgaande. De komende maanden zullen wij de verantwoordelijkheid op ons nemen om onze mondiale evenementen op te zetten voor een nog mooiere toekomst.

In een heden waarin technologie verweven is met elk aspect van ons leven, en in een toekomst waarin technologie onze grootste hoop en onze grootste disruptor vertegenwoordigt, is de rol van Web Summit als plek voor verbinding en gesprek urgenter dan ooit.

Over twee weken zal ons team tot 70.000 mensen samenbrengen in Lissabon om betekenisvolle verbindingen te versterken en de dialoog voort te zetten – en om u te helpen de toekomst vorm te geven.

Sinds de oprichting 14 jaar geleden – 150 mensen in een krappe collegezaal in Dublin – draait Web Summit om het samenbrengen van mensen: vernieuwers, investeerders, beleidsmakers, denkers, bedrijfsleiders en al diegenen die de wereld van morgen zullen vormgeven. Ieder jaar maakt uw deelname deze belofte waar.

Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie steun door de jaren heen en hoop jullie snel weer te zien.

Met vriendelijke groet,

Katherine Maher

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!