Witold Kepinski - 26 januari 2024

Neil MacDonald leidt HPE HPC & AI divisie

Hewlett Packard Enterprise kondigt Neil MacDonald aan als leider van het HPC & AI-bedrijfssegment.

Neil MacDonald leidt HPE HPC & AI divisie image

MacDonald zal blijven rapporteren aan president en CEO Antonio Neri en elk bedrijfssegment zal zijn financiële resultaten onafhankelijk blijven rapporteren. In zijn nieuwe rol als executive vice president en algemeen manager van zowel Compute als HPC & AI zal MacDonald het team leiden bij het versnellen van de AI-strategie van HPE door cloud- en softwareoplossingen op te schalen met een sterke integratie van HPE GreenLake. Bovendien kondigde het bedrijf aan dat Hewlett Packard Labs nu zal gaan rapporteren aan Fidelma Russo, Chief Technology Officer van HPE.

“De HPC- en AI-activiteiten zijn van cruciaal belang voor onze voortdurende strategie. Neil's technische achtergrond en expertise op het gebied van silicium en AI, gecombineerd met zijn tientallen jaren bewezen leiderschapservaring en passie voor klantgedreven innovatie, maken hem bij uitstek geschikt om dit team te leiden”, aldus Neri. “Neils technisch inzicht, visie en passie voor het bevorderen van HPE’s unieke intellectuele eigendom op het gebied van supercomputing, AI-infrastructuurtechnologieën en ons AI-softwareplatform zullen de rol versterken die we kunnen spelen in de meest kritische transformaties van onze klanten.”

Onder leiding van MacDonald heeft het Compute-bedrijf onlangs zijn strategische samenwerking met NVIDIA uitgebreid om HPE's Compute-portfolio te verbeteren en een kant-en-klare enterprise computing-oplossing voor GenAI te bouwen om zich op een groeiende markt te richten.

“AI en supercomputing zijn baanbrekende technologieën die binnenkort elk bedrijf zullen transformeren en innovaties van de volgende generatie zullen stimuleren die de wereld fundamenteel zullen veranderen”, aldus MacDonald. “Ik ben zeer toegewijd om de missie van onze HPC- en AI-activiteiten te blijven bevorderen en leiding te geven aan dit ongelooflijk getalenteerde team dat zich toelegt op het oplossen van de meest complexe problemen van onze klanten.”

Voordat hij bij onze voorganger, Hewlett-Packard Company, kwam werken, was MacDonald Commercieel Manager bij het Edinburgh Parallel Computing Centre, waar hij hielp de transformerende voordelen van massaal parallelle supercomputing naar industriële en commerciële klanten te brengen. Hij heeft een bachelordiploma in kunstmatige intelligentie met computerwetenschappen en een Ph.D. in Computerwetenschappen aan de Universiteit van Edinburgh, evenals een MBA aan de San Jose State University.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!