Witold Kepinski - 05 maart 2024

Gonnie de Boer directeur Bestuur en Bedrijfsvoering bij COMMIT bij Defensie

Gonnie de Boer is per 1 maart 2024 directeur Bestuur en Bedrijfsvoering bij het Commando Materieel en IT bij het ministerie van Defensie. Ze vervult deze functie al ruim een jaar op interim-basis.

Gonnie de Boer directeur Bestuur en Bedrijfsvoering bij COMMIT bij Defensie image

De directeur Bestuur en Bedrijfsvoering (B&B) is binnen het commando onder meer verantwoordelijk voor plannen, security, veiligheid, vastgoed en huisvesting, dienstverlening en duurzaamheid operatiën. Daarnaast is de directeur B&B als dCIO verantwoordelijk voor de informatiehuishouding van COMMIT.

Commandant COMMIT, viceadmiraal Jan Willem Hartman stelt in de benoemingsvoordracht van Gonnie de Boer: “De verwachting is dat Gonnie de juiste vaardigheden meebrengt om niet alleen de dienstverlening van haar directie te (re)organiseren, maar deze ook te implementeren en te bestendigen, inclusief het (personele) verandertraject dat het met zich meebrengt. Daarnaast zullen haar karaktereigenschappen en externe ervaring positief bijdragen aan de benodigde en gewenste diversiteit in het directieteam van COMMIT.”

Gonnie de Boer: “Ik heb altijd een grote affiniteit met vrede, veiligheid en (internationale) rechtsorde gehad en vind het mooi om daar vanuit het brede portfolio van Bestuur & Bedrijfsvoering een bijdrage aan te mogen leveren. Ruim een jaar heb ik als interim-directeur bij COMMIT de organisatie van dichtbij leren kennen en ik ben trots op het werk dat wij leveren voor de krijgsmacht en de samenleving. Ik ben daarom heel blij dat ik na ruim een jaar als interim-directeur bij COMMIT de overstap kan maken naar een vast dienstverband.”

Gonnie de Boer werkte eerder als directeur Cluster Nieuwe Regelingen bij het ministerie van Financiën. Daar was ze binnen de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen verantwoordelijk voor onder meer het Kindgebonden Budget en de regeling voor gedupeerden bij de huur- en zorgtoeslag. Daarvoor was ze waarnemend directeur Strafrechtketen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Binnen dit departement vervulde De Boer ook diverse andere functies. Zo was ze onder andere hoofd van de afdeling Keteninformatievoorziening (strafrechtketen) en programmamanager Modernisering wetboek van strafvordering: consequenties voor de keten. Gonnie de Boer begon haar loopbaan bij de Tweede Kamer, waar ze onder andere werkzaam was als adjunct- en waarnemend griffier van de vaste commissie voor Defensie. Daar had zij de portefeuille materieel.

Deze vacature was niet opengesteld, want er was snel iemand nodig en de organisatie had al een geschikte kandidaat.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!