Witold Kepinski - 08 april 2024

Pure Storage benoemt Joao SIlva tot Vice President EMEA & LatAm

Pure Storage heeft Joao Silva benoemd tot Vice President of EMEA and LatAm. In zijn nieuwe rol is Silva verantwoordelijk voor alle aspecten van sales, gaat hij zich inspannen om het marktaandeel van Pure Storage te vergroten en zal hij klanten van Pure Storage helpen bij het moderniseren van hun data- en storagemanagement-infrastructuur.

Pure Storage benoemt Joao SIlva tot Vice President EMEA & LatAm image

Silva heeft meer dan drie decennia ervaring in de storage-industrie, waarvan elf jaar bij Pure Storage. Hij is daarom de juiste persoon om de groei in EMEA en Latijns-Amerika verder te stimuleren. Dankzij zijn uitgebreide praktische kennis over het voorzien in de behoeften van klanten en het leiden en inspireren van groeiende teams, kan hij de plannen van Pure Storage voor EMEA en Latijns-Amerika helpen realiseren.

Marktgroei Pure Storage

Volgens IDC's Worldwide Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker voor het vierde kwartaal van het kalenderjaar 2023 had Pure met 25,8% het op een na hoogste groeipercentage in EMEA, in een markt die slechts met 2,0% groeide. De EMEA OEM-markt zal naar verwachting ook groeien tot 9,5 miljard dollar in 2028.

Klanten zoals Virgin Media O2, het Britse leger, THG, Credit Agricole, DFKZ en Weiling hebben allemaal gebruikgemaakt van de oplossingen van Pure Storage om hun bedrijfsdoelstellingen te behalen.

“Ik ben erg blij dat Joao het leiderschap van de regio op zich neemt. Zijn klantgerichte aanpak, uitgebreide ervaring in de technologiesector en vermogen om teams te leiden zullen ons helpen om ons platform naar meer klanten in EMEA en Latijns-Amerika te brengen en zorgen voor meer omzet”, zegt Dan FitzSimons, Chief Revenue Officer bij Pure Storage.

“Ik ben zeer vereerd en bevoorrecht om Pure Storage te leiden in EMEA en Latijns-Amerika. Het sterke uniforme portfolio van Pure Storage helpt onze klanten om een aantal van de meest uitdagende infrastructuurproblemen van deze tijd op te lossen. Ik kan niet wachten om klanten verder te helpen met het moderniseren van hun bedrijven en tegelijkertijd het momentum in de regio verder uit te bouwen”, zegt Joao Silva, Vice President, Pure Storage EMEA en LatAm.

“IDC ziet dat Pure Storage in EMEA de afgelopen drie jaar gestaag marktaandeel heeft gewonnen. Dit wordt gedreven door consistente positieve feedback van klanten die hun datastorage veranderen van sterk gefragmenteerde oplossingen naar een uniform platform. Organisaties geven volgens IDC-surveys prioriteit aan features zoals databeheergemak, duurzaamheidsvereisten, goede beveiliging en schaalbaarheid. Deze features worden allemaal effectief aangepakt door het productportfolio van Pure Storage”, zegt Pavel Roland, Senior Research Director bij IDC.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!