Witold Kepinski - 08 mei 2024

Peter Ankerstjerne volgt Pierre Guelen op als CEO van de Planon Groep

De Planon Groep, speler software voor slim, duurzaam gebouwbeheer, kondigde aan dat Peter Ankerstjerne (foto) per 1 juni 2024 aantreedt als Chief Executive Officer. Hij volgt oprichter Pierre Guelen op, die na 42 jaar bij Planon aan het roer te hebben gestaan met pensioen gaat.

Peter Ankerstjerne volgt Pierre Guelen op als CEO van de Planon Groep image

Pierre Guelen begon zijn carrière als bouwkundig adviseur, maar zag al snel kansen op een ander vlak: zijn zelf ontwikkelde softwarepakket voor onderhoudsplanning, Planon. 

Onder leiding van Guelen groeide Planon in korte tijd uit van een klein onderhoudsadviesbureau tot een van de marktleiders in Nederland, met klanten als PTT (KPN), Philips, Heineken, Shell en een groot aantal universiteiten en gemeenten. Middels een ambitieuze uitbreidingsstrategie en tactische overnames zette Guelen Planon vervolgens internationaal op de kaart. Het bedrijf opende kantoren in België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, India, Singapore, Zweden en de VS. 

Planons softwareoplossingen krijgen wereldwijd veel erkenning. Zo werd het bedrijf de afgelopen twintig jaar herhaaldelijk uitgeroepen tot mondiale marktleider door onafhankelijke marktonderzoeksbureaus als Verdantix, IDC, Frost & Sullivan en Gartner. Pierre Guelen wordt alom geprezen om zijn ondernemingszin en visie. Met kantoren in 16 landen en ruim 1.100 medewerkers wereldwijd is Planon inmiddels met recht een internationale organisatie te noemen.

Sinds 2021 in dienst

Peter Ankerstjerne trad in februari 2021 in dienst bij Planon als Chief Strategy Officer. Hij speelde een belangrijke rol bij het vormgeven van de visie, de strategie en het innovatietraject van het bedrijf. Daarnaast hielp hij de positie van Planon als thought leader en als partner voor klanten en belanghebbenden in de smart building-markt te versterken. Voordat Ankerstjerne bij Planon kwam, had hij verschillende leidinggevende functies bij toonaangevende bedrijven als ISS en JLL. Hier deed hij uitgebreid kennis en ervaring op in werkplekbeheer en facility management. Ook zat hij zeven jaar in de raad van bestuur van de International Facility Management Association (IFMA), waarvan twee jaar als voorzitter, en nam hij deel aan verschillende andere commissies en raden op het gebied van facility management, vastgoed en outsourcing. Met een bachelor in internationaal marketingmanagement en een MBA van de Copenhagen Business School (CBS) in Denemarken creëerde Peter Ankerstjerne een sterke academische basis voor zijn professionele loopbaan.

“Peter is een echte leider. Hij is de ideale persoon om Planon naar een nóg hoger niveau te tillen,” aldus Pierre Guelen. “Peter weet alles van onze markt, onze klanten en onze technologie en hij heeft een duidelijke toekomstvisie voor Planon. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij met zijn scherpe oog voor innovatie, klantgerichtheid en onze kernwaarden het bedrijf verder kan laten groeien. Ik ben trots op wat we met z'n allen bij Planon hebben bereikt, en kijk ernaar uit om Peter en het Planon-team ook in de toekomst te blijven ondersteunen."

'Vereerd'

Peter Ankerstjerne zei: “Ik ben vereerd en ontzettend trots dat ik de rol van CEO van de Planon Groep op me mag nemen. Planon heeft een uitstekende reputatie, een sterke cultuur en een zeer getalenteerd team dat zich volledig inzet om waarde en innovatieve oplossingen voor onze klanten te creëren. Ik kijk ernaar uit om samen met hen en onze partners ons bedrijf verder te laten groeien, onze internationale aanwezigheid te vergroten en de digitale transformatie van de gebouwde omgeving te leiden.”

Ankerstjerne voegde toe: “Ook wil ik graag mijn dankbaarheid en bewondering uitspreken voor Pierre, die Planon vanaf de grond heeft opgebouwd tot het bedrijf dat het nu is: een wereldleider in smart building-managementsoftware. Met zijn visie en passie creëerde hij duurzame waarde voor zowel onze klanten als onze medewerkers, en wist hij de industrie meer digitaal georiënteerd te maken. Hij is een ware ondernemer en een inspiratie voor ons allemaal.”

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!