Witold Kepinski - 20 mei 2024

Fabricio Bloisi benoemd tot CEO van Prosus en Naspers

Tech investeerder Prosus heeft aangekondigd dat de raden van bestuur van Prosus en Naspers unaniem de benoeming hebben goedgekeurd van Fabricio Bloisi als Chief Executive Officer (CEO), Prosus en Naspers Group. De benoeming gaat in per 1 juli 2024.

Fabricio Bloisi benoemd tot CEO van Prosus en Naspers image

Fabricio Bloisi neemt de rol van Group CEO over vanuit zijn rol als CEO van iFood. Fabricio nam iFood in 2013 over toen het nog een start-up was met 20 medewerkers. Sindsdien heeft hij het snel en winstgevend laten groeien tot het grootste voedselbezorgbedrijf van Brazilië. Fabricio is een bewezen ondernemer en innovator met diepe wortels in het exploiteren, bouwen en opschalen van technologiebedrijven van wereldklasse binnen groeimarkten.

De Raad van Bestuur wil Ervin Tu bedanken voor zijn sterke leiderschap van de Groep gedurende de afgelopen acht maanden als interim-CEO. Ervin zal een cruciale rol blijven spelen bij het vormgeven van de toekomst van de Groep in zijn nieuwe functie als President en Chief Investment Officer (CIO).

Koos Bekker, voorzitter van Prosus en Naspers: “Het steunen van uitzonderlijke ondernemers die het dagelijks leven van mensen verbeteren door middel van technologie heeft ons door de jaren heen enig succes opgeleverd. Fabricio is een ondernemer met een bewezen track record. Zijn benoeming tot CEO plaatst innovatie en ondernemerschap in het hart van de Groep.Fabricio heeft iFood neergezet als een van de meest innovatieve voedselbezorgbedrijven ter wereld. Ook een beroemd merk in Latijns-Amerika. Hij heeft een combinatie van visie, diepgaande operationele ervaring en sterke discipline. Het zijn deze vaardigheden die hem volgens de Raad de juiste persoon maken om ons nu te leiden. Ervin heeft uitstekend werk verricht als onze interim CEO. Hij navigeerde door een uitdagende externe omgeving, heroriënteerde onze teams en zorgde voor energie en kracht. Als onze nieuwe president en CIO zal hij een fundamentele rol spelen bij het vormgeven van de toekomstige strategie, investeringen en kapitaalallocatie van de Groep.”

Disruptie

Fabricio Bloisi: “Het is een eer om de kans te krijgen om Prosus en Naspers te leiden tijdens een zeer opwindende periode van innovatie en verandering binnen de technologische ruimte. Ik ben er trots op dat we iFood hebben laten uitgroeien tot een van de grootste en meest succesvolle merken in Latijns-Amerika. Dit werd aangedreven door een gepassioneerd team dat innovatie balanceert met gedisciplineerde investeringen, terwijl we snel handelen en onze geweldige mensen empoweren. Die combinatie zit in mijn DNA en ik zal het meenemen in mijn nieuwe rol als CEO van Prosus en Naspers. Ik geloof dat we ons op een geweldig moment bevinden, waarin technologische disruptie het leven van miljarden mensen ten goede kan veranderen. Een bedrijf als Prosus moet een belangrijke rol spelen bij het identificeren van nieuwe technologieën, zoals AI, die een impact hebben op de wereld en met name op de opkomende markten. Onze focus op innovatie en discipline, gecombineerd met onze uitmuntende mensen, kennis en cultuur, is een recept voor betere ervaringen voor onze klanten, kansen voor medewerkers en betere resultaten voor onze aandeelhouders, tot ver in de toekomst.”

De strategische doelstellingen van de Groep blijven onveranderd en zij ligt op koers om haar beloften waar te maken, waaronder het behalen van een geconsolideerde e-commerce handelswinst in de tweede helft van FY24 en de voortzetting van het aandeleninkoopprogramma met open einde. Meer informatie zal worden opgenomen in de jaarcijfers die op 24 juni 2024 worden gepubliceerd.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!