Witold Kepinski - 22 mei 2024

Joe Levy benoemd tot CEO van Sophos

Sophos, speler op het gebied van innovatieve beveiligingsoplossingen voor het verslaan van cyberaanvallen, heeft vandaag aangekondigd dat Joe Levy nu Chief Executive Officer (CEO) van het bedrijf is. Levy is sinds 15 februari waarnemend CEO. Om een ​​cruciale rol te spelen in de uitvoering van zijn strategie om de toekomst van Sophos vorm te geven, heeft Levy Jim Dildine Sophos benoemd tot nieuwe Chief Financial Officer (CFO) en tot lid van zijn senior managementteam.

Joe Levy benoemd tot CEO van Sophos image

Levy is al bijna 30 jaar een veteraan op het gebied van innovatieve en toonaangevende productontwikkeling, -diensten en -bedrijven op het gebied van cyberbeveiliging. Tijdens zijn negenjarige ambtstermijn bij Sophos heeft Levy de transformatie van Sophos aangestuurd van een product-only leverancier naar de wereldwijde cybersecurity-gigant die het nu is, inclusief een incidentresponsteam en een Managed Detection and Response (MDR) -service die meer dan 21.000 organisaties verdedigt.

SophosAI en Sophos X-Ops

Levy heeft ook SophosAI en  Sophos X-Ops opgericht, een operationele dreigingsinformatie-eenheid die meer dan 500 interdepartementale cybersecurity-operators en experts op het gebied van dreigingsinformatie verenigt. Sophos X-Ops deelt realtime en historische aanvalsgegevens met alle oplossingen van Sophos, waardoor ze slimmer en sneller zijn in het beschermen van klanten tegen aanhoudende cyberaanvallen. Levy heeft gedurende zijn hele carrière diepgaande ervaring met het kanaal, waaronder managed security providers (MSP's), die hij halverwege de jaren negentig begon als cybersecurity-professional en product- en service-innovator bij een value-added reseller.

Als CEO is Levy van plan het toch al sterke klantenbestand van Sophos in het middensegment uit te breiden, dat bijna 600.000 klanten wereldwijd omvat en een jaaromzet van meer dan 1,2 miljard dollar genereert. Als leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen voor het middensegment heeft Sophos het unieke vermogen om zijn activiteiten en die van zijn partners verder op te schalen door organisaties te helpen die dringend behoefte hebben aan fundamentele en uitgebreide verdediging tegen opportunistische en gerichte cyberaanvallen. Deze organisaties omvatten het kritische substraat, kleine tot middelgrote organisaties die de machines van de wereldeconomie vormen en net zo vatbaar zijn voor cyberaanvallen als grote bedrijven. In feite zijn de kritieke substraten, waaronder kleinere organisaties binnen de klassieke zestien verticale sectoren van de kritieke infrastructuur, het voornaamste doelwit van aanvallers, zoals blijkt uit het Active Adversary-rapport van Sophos en het Threat Report 2024. Beide inlichtingenrapporten laten zien hoe aanvallers herhaaldelijk misbruik maken van blootgestelde Remote Desktop Protocol (RDP)-toegang bij middelgrote organisaties, en hen achtervolgen voor gegevensdiefstal, spionage, ransomware-uitbetalingen of supply chain-aanvallen om toegang te krijgen tot grotere prooien.

MSPs en channel partners

“Wanneer organisaties uit het middensegment – ​​het mondiale kritieke substraat – verlamd raken door ransomware of andere cyberaanvallen, stagneren ook de bedrijfsactiviteiten die in onze toeleveringsketens zijn gekoppeld, waardoor onze economie vertraagt. Operaties in alle soorten en maten lijden bijkomende schade wanneer afhankelijkheden in hun toeleveringsketens worden aangevallen. Dit kan op vaak onvoorspelbare manieren verwoestend zijn vanwege de toenemende complexiteit van de manier waarop de moderne geïndustrialiseerde wereldeconomie werkt”, aldus Levy. “Ons doel is om meer organisaties in het middensegment – ​​de naar schatting 99% van de organisaties die zich onder de cybersecurity-armoedegrens bevinden – te helpen om onvermijdelijke cyberaanvallen beter te detecteren en te ontwrichten. Onze beoogde aanpak om dit te bereiken is om samen te werken met MSP's en channel partners die samen met ons kunnen opschalen met onze innovatieve kritische domeinoverschrijdende technologieën – eindpunt-, netwerk-, e-mail- en cloudbeveiliging – en beheerde services die ze kunnen doorverkopen en mede kunnen leveren. Cyberaanvallen tegen het middensegment kunnen ernstige gevolgen hebben voor het functioneren van de wereld; ze zijn relatief onderbeschermd vergeleken met de 1%, en Sophos is op een missie om dat te veranderen.”

Levy's leiderschapsstrategie omvat onder meer het toevoegen van Dildine als CFO om Sophos te helpen zijn zakelijke doelstellingen te bereiken en het bedrijf op zijn toekomstige groeitraject te stuwen. Hij brengt uitzonderlijke operationele expertise mee naar Sophos, evenals een sterke achtergrond in cybersecurity-activiteiten op basis van kanaalpartners.

Dildine kwam onlangs bij Sophos werken vanuit cybersecuritysoftware- en -dienstenbedrijf Imperva, waar hij meer dan vier jaar CFO was. Vóór Imperva was Dildine drie jaar lang CFO voor Symantec's enterprise security business unit ter waarde van 2,5 miljard dollar. Dildine bekleedde voorheen ook bijna negen jaar lang belangrijke financiële leiderschapsrollen bij Blue Coat Systems, waar Levy ook als Chief Technology Officer diende. Bij Blue Coat Systems hield hij toezicht op een dramatische groei van de marktwaarde, terwijl hij het bedrijf begeleidde naar een go-private transactie door Thoma Bravo, verkoop van Thoma Bravo aan Bain Capital en daaropvolgende verkoop aan Symantec voor 4,6 miljard dollar in 2016. Dildine leidde ook de overname en naadloze integratie van zes op beveiliging gerichte bedrijven, die tijdens zijn ambtsperiode op meer dan 750 miljoen dollar werden gewaardeerd.

Toegewijd

“Na meer dan 30 jaar in technologie en financiën te hebben gewerkt, is het spannend om op dit moment bij Sophos te komen werken, nu het bedrijf goed op weg is om door te breken naar het volgende niveau. Alles wat het bedrijf tot nu toe heeft bereikt is indrukwekkend, inclusief hoe toegewijd Sophos is om voortdurend zijn cyberbeveiligingstechnologie en beheerde beveiligingsdiensten voor klanten in het middensegment te innoveren. Sophos is ook toegewijd aan het ondersteunen van zijn kanaalpartners, MSP's en medewerkers over de hele wereld”, aldus Dildine. “Ik kijk ernaar uit om Joe te helpen de groei te versnellen en Sophos verder te positioneren als leider in de sector.”

“Thoma Bravo heeft met Joe samengewerkt via succesvolle investeringen in SonicWall en Blue Coat Systems, en onze relatie en ervaring samen, in combinatie met zijn authentieke leiderschapsstijl en onberispelijke reputatie in de cyberbeveiligingsindustrie, maken hem de ideale CEO om dit volgende hoofdstuk te leiden. Sophos”, zegt Chip Virnig, partner bij Thoma Bravo en bestuurslid van Sophos. “We zijn ook blij dat Jim bij Sophos komt als CFO en lid is van Joe's senior managementteam. We hebben ruim tien jaar met Joe en Jim bij verschillende bedrijven samengewerkt en we zijn ervan overtuigd dat hun gecombineerde expertise grote vruchten zal afwerpen voor de toekomst van Sophos.”

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!