Witold Kepinski - 17 januari 2024

Kleine resellers stimuleren groei in cybersecurity channel business

Kleinere resellers die cyberbeveiligingsoplossingen aanbieden die op maat zijn gemaakt voor het MKB, zijn klaar voor een succesvolle start van het jaar in Europa. Dit meldt CONTEXT, een IT-marktinformatiebedrijf.

Kleine resellers stimuleren groei in cybersecurity channel business image

De voorspelling is een van de vier conclusies van CONTEXT van het Black Hat Europe-evenement in december. Het is ook gebaseerd op een analyse van markttrends van het afgelopen jaar.

De jaar-op-jaar omzetontwikkeling van Frankrijk is illustratief. Uit CONTEXT-cijfers voor week 52 van 2023 blijkt dat het land veruit de sterkste performer is op het gebied van de verkoop van cyberbeveiliging via distributie.

“Frankrijk is zeer positief op het gebied van cloud-, endpoint- en netwerkbeveiliging, met een groei van meer dan 20% op jaarbasis (op jaarbasis) in alle drie de segmenten”, legt CONTEXT Global Director, Research & Business Development, Joe Turner uit. “Dit is te danken aan kleine en middelgrote resellers (SMR’s). Waar SMR’s sterk aanwezig zijn op het gebied van beveiliging, hebben we een stijging in de verkoop gezien.”

In Frankrijk, en in mindere mate het Verenigd Koninkrijk en Italië, zijn de SMR's erin geslaagd te profiteren van de groeiende vraag van een MKB-markt, gesteund door grotere investeringen en de noodzaak om klanten meer op maat gemaakte oplossingen te bieden, aldus Turner.

In heel Europa bedroeg de omzet uit cloudbeveiliging in week 52 4% op jaarbasis, waarbij eindpuntbeveiliging (-1,5% op jaarbasis) en netwerkbeveiliging (-0,5% op jaarbasis) het slechter deden als gevolg van een zwak derde en vierde kwartaal van 2023.

In het cloudbeveiligingssegment overtrof Frankrijk echter ruimschoots de totale Europese omzetgroei voor de periode, met een omzet van 26,2% op jaarbasis, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (13,9%) en Italië (11,8%).

De omzet uit cyberbeveiliging als geheel daalde lichtjes -0,3% op jaarbasis, maar sloot het jaar sterk af na een aanzienlijke stijging in week 50 in de top vijf van markten. Dit is doorgaans een belangrijke tijd van het jaar in de verkoop van cyberbeveiligingskanalen vanwege klantverlengingen en upgrades, en CONTEXT voorspelt dat de positieve prestaties zich zullen voortzetten tot begin 2024.

Naast de andere lessen van Black Hat Europe voorspelt CONTEXT dat 2024 het volgende zal brengen:

· Een jaar van misleiding, aangezien inspanningen op het gebied van desinformatie en desinformatie, naast meer traditionele cyberdreigingen, tot doel hebben grote verkiezingen in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Europa, evenals grote sportevenementen, waaronder de Olympische Spelen, te ontwrichten en daarvan te profiteren

· Een transformatie in AI nu de technologie zich ontwikkelt van hype naar praktisch gebruik in toepassingen zoals dreigingsinformatie en data-analyse. Helaas zal AI in 2024 ook op meer geavanceerde manieren worden gebruikt door bedreigingsactoren, in deepfakes en om phishing-campagnes op te schalen

· Een hernieuwde focus op gebruikerstraining en bewustzijn, aangezien mensen nog steeds de zwakste schakel in de beveiligingsketen zijn

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!