Redactie - 26 april 2019

AvePoint introduceert nieuwe cloud migratie technologie

AvePoint introduceert nieuwe cloud migratie technologie image

AvePoint, speler op het gebied van SharePoint- en Office 365-migratietechnologie, kondigt een nieuwe cloudmigratietechnologie aan als onderdeel van het AvePoint Migration Platform (AMP). Hiermee zijn snelheden van 100 terabyte per dag bereikt voor het migreren van Dropbox, Box, GDrive, OneDrive en andere cloudbestanden.

De nieuwe cloud-migratietechnologie is gebaseerd op het AvePoint Migration Platform (AMP), en gebruikt een eigen, dynamisch schaalbare architectuur en een unieke gegevensoverdracht-technologie. Bestanden kunnen hiermee met een minimale installatie en configuratie van cloud naar cloud gemigreerd worden.

Gebruikers van deze migratiesoftware-as-a-service oplossing kunnen hun bestanden en mappen ook vooraf scannen, het project automatiseren door mappings te definiëren, en gebruikmaken van ingebouwde voortgangsrapporten.

Cloud-to-cloud migraties komen steeds vaker voor naarmate steeds meer organisaties cloudoplossingen gebruiken. In een IDC-onderzoek meldde 73 procent van de IT-besluitvormers dat hun organisatie cloudtechnologie in gebruik heeft genomen.

“Vandaag de dag zijn veel organisaties verhuisd naar of geboren in de cloud,” zegt Tianyi Jiang, mede-CEO en mede-oprichter van AvePoint. “Dit nieuwe SaaS-migratieproduct is bedoeld om organisaties helpen in een cruciale fase van transformatie, waarbij ze van de cloud naar de cloud overgaan. Dat kan een strategische keuze zijn, onderdeel van een overname van een organisatie, of deel uitmaken van consolidatieproject om hun moderne werkplek te optimaliseren.”

AvePoint blijft ook investeren in andere componenten van AMP voor klanten die moeten overstappen van legacy-technologieën, moderne samenwerkingsoplossingen als Teams en SharePoint-sites moeten migreren, of een geavanceerd discovery-proces nodig hebben.

Nieuwe functies zijn onder andere ondersteuning voor SharePoint 2019, een verbeterde gebruikerservaring, geavanceerde PowerBI-dashboards voor het monitoren van throttling en prestaties, de mogelijkheid om een migratiedatabase te configureren voor toegang tot gedetailleerde projectinzichten, en extra functies om mislukte objecten te pauzeren, te herstarten of opnieuw uit te voeren.

Met de migratieoplossingen van AvePoint is meer dan 9 zetabyte aan gegevens geanalyseerd, geclassificeerd en gevalideerd, en meer dan 12 petabyte aan gegevens gemigreerd. Het AvePoint Migration Platform (AMP) ondersteunt meer dan 15 clouddiensten, waaronder: Box, Dropbox, Google Drive, Gmail, on-premise fileshares, SharePoint, Slack, Teams/Groups, andere Office 365-omgevingen, eRooms, Documentum, LiveLink, Lotus Notes, QuickPlace/Quickr, HP Trip, IBM File Connection.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!