Redactie - 12 september 2016

Dutch Cloud werkt samen met technologiepartners voor groei, snelheid en klantenservice

Dutch Cloud is een cloud provider voor ondernemingen in Nederland, België en Duitsland. Het bedrijf is gespecialiseerd in het uitvoeren van bedrijfskritische toepassingen in de cloud en biedt klanten kostenefficiëntie en 100% uptime. Dutch Cloud onderscheidt zich door een gepersonaliseerde aanpak en werkt samen met klanten aan het leveren van oplossingen op maat waarmee de klant zakelijke uitdagingen kan aangaan.

Uitdaging: gelijke tred houden met groei 
Dutch Cloud is een sterke voorstander van samenwerking met partners. Het bedrijf heeft twee technologiepartners uitgekozen – Cisco en IBM – en de bedrijfsvoering gebaseerd op hun technologieën. Naarmate Dutch Cloud groeide, liet het bedrijf zich adviseren door zijn partners voor innovaties en efficiëntieverbeteringen om gelijke tred te houden met de expansie.

“Om succesvol te zijn in de concurrerende markt van cloud services, is eenvoud, automatisering en integratie vereist”, aldus Martijn van Zoeren, Chief Executive Officer (CEO) bij Dutch Cloud. “We wilden het beheer vereenvoudigen, naleving garanderen en de time-to-market verbeteren met een gevalideerde, geïntegreerde infrastructuur. Het werd tijd om onze samenwerking met Cisco en IBM naar een hoger niveau te brengen.”

Naarmate de Europese markt voor cloud services groeit, wordt het snel kunnen binnenhalen van klanten en het laag houden van operationele kosten steeds belangrijker. Dutch Cloud besloot dat om de concurrentie voor te blijven de VersaStack-oplossing moest worden gestandaardiseerd met geïntegreerde computers, netwerk en opslag van Cisco en IBM.

“Met VersaStack kunnen we klantomgevingen sneller implementeren dan ooit tevoren”, aldus Van Zoeren.

Snelle klantimplementaties
Met behulp van een vereenvoudigd, flexibel infrastructuurmodel dat is gebaseerd op Cisco Validated Designs kan Dutch Cloud nieuwe omgevingen op dezelfde dag inrichten om klanten snel meerwaarde te bieden.

“Vóór VersaStack kon het implementeren en testen van een infrastructuur wel 3 maanden in beslag nemen”, aldus Ewout Scherer, Operations Manager bij Dutch Cloud. “Nu implementeren we complete datacenters binnen een week. 12 keer sneller dus. En met de geïntegreerde oplossing is er bovendien minder kans op menselijke fouten.”

Praktische aanpak
De snelheid van VersaStack wordt onder andere bewerkstelligd door het beheergemak van de geïntegreerde omgeving. Personeel op instapniveau kan taken uitvoeren waarvoor vroeger ervaren engineers moesten worden ingezet. Cisco UCS-serviceprofielen (Cisco Unified Computing SystemTM) zorgen voor consistentie door standaardconfiguraties en -instellingen automatisch toe te passen. Door de werklast breder te verspreiden, profiteren klanten niet alleen van snellere service, maar kunnen engineers ook meer tijd bij klanten doorbrengen om ervoor te zorgen dat hun omgevingen zo efficiënt en effectief mogelijk zijn.

“We hebben bij het hosten van onze e-commercesite uitstekende ervaring opgedaan met Dutch Cloud”, aldus Bas van Beek, CEO bij Hollandse Hoogte, een Nederlands fotobureau waar fotografen hun werk online kunnen verkopen. “Het is voor ons bedrijf en voor onze omzet van essentieel belang dat onze site nooit uitvalt. Met Dutch Cloud hebben we 100% uptime en zijn we verzekerd van snelle prestaties.”

Concurrerende kosten
Dutch Cloud is een klein bedrijf dat grote ondernemingen ondersteunt en de kosten laag weet te houden om concurrerend te blijven. Dankzij sneller en eenvoudiger beheer met VersaStack kan het bedrijf de productiviteit van engineers verhogen en hoeft het geen extra personeel aan te nemen om het groeiende datacenter te beheren – zelfs niet wanneer het een nieuw filiaal in Londen opent om de services uit te breiden naar de Britse markt. “We houden de kosten laag en bieden onze klanten tegelijkertijd een nog betere service”, aldus Van Zoeren.

Bewezen partnerschappen
Naarmate Dutch Cloud verder groeit, worden de kennis en ondersteuning van zijn partners steeds belangrijker. Door samen te werken met Cisco en IBM, en VersaStack als bouwsteen voor zijn datacenters te gebruiken, kan Dutch Cloud voortbouwen op de ervaring van twee marktleiders.

“Ons partnerschap met Cisco is sterker dan ooit en heeft er mede toe geleid dat ons bedrijf de volgende stap richting groei kan nemen”, aldus Van Zoeren. “We weten dat onze infrastructuur veerkrachtig en betrouwbaar zal zijn dankzij de ontwerpen van Cisco en IBM.”

Wat heeft de toekomst te bieden?
Efficiëntie is cruciaal voor het succes van Dutch Cloud en de klanten merken dat. “Door VersaStack als onze standaard te gebruiken, kunnen we ons volledig richten op het realiseren van dubbele groeicijfers” , aldus Van Zoeren.

Dutch Cloud is een klein bedrijf dat grote ondernemingen ondersteunt en de kosten laag weet te houden om concurrerend te blijven. Dankzij sneller en eenvoudiger beheer met VersaStack kan het bedrijf de productiviteit van engineers verhogen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!