Witold Kepinski - 20 maart 2017

CeBIT 2017 spectaculair geopend met Virtual Reality Show (video)

CeBIT 2017 in Hannover is spectaculair geopend met Virtual Reality Show van de Japanse artiest Mirai Moriyama. De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Japanese premier Shinzo Abe waren hierbij aanwezig. Japan is dit jaar partnerland van de CeBIT in Hannover. De CeBIT 2017 vindt plaats van 20 t/m 24 maart. Dutch IT-channel en Executive People doen verslag.

De start van de beurs ging gepaard met een feestelijk netwerkborrel met DJs en goed Japans eten. CeBIT profileert zich als een moderne beurs zoals het drukbezochte Mobile World Congress in Barcelona, CES(Consumer Electronics Show) in Las Vegas.en de Web Summit in Lissabon. Er seminars voor jongeren en startups. Er lopen aardig wat millennials rond. 

Society 5.0

Er was ook een inhoudelijk boodschap. Er moet internationaal nauwer woden samengewerkt rond regels over innovatie en ICT. Bijvoorbeeld over regels en omschijvingen van robots, machines, ICT in het onderwijs en connectiviteit zoals voor Internet Of Things (IoT). Ook moet ICT volgens Abe waarde toevegen aan de Society 5.0 waarbij maatschappelijke vraagstukken worden opgelost zoals vergrijzing en duurzame toepassingen. Japan is er in ieder geval klaar voor Society 5.0 aldus Abe. Tijdens de G20 in Duitsland die later plaatsvindt wordt deze Hannover Verklaring blauwdruk nader besproken zo melden Abe en Merkel.

Digitale Transformatie

De digitale transformatie is het centrale thema van de CeBIT 2017 in Hannover. Als geen andere technologische ontwikkeling verandert de digitalisering het bedrijfsleven en de maatschappij. De verschillende digitale technologieën ontwikkelen in hun samenspel een nog nooit vertoonde dynamiek van disruptie en innovatie. De interactie tussen mens en machine, de combinatie van virtualiteit en realiteit, maakt deze dynamiek bijzonder duidelijk zo is de boodschap van de Cebit organisatie.

IoT

De aanwezigheid van Japanse ondernemingen op de CeBIT wordt in vergelijking met eerdere jaren duidelijk uitgebreid. Beursorganisator Deutsche Messe verwacht tijdens de CeBIT 2017 meer dan 100 ondernemingen en instituten uit Japan. De Japanse centrale stand zal in hal 4 zijn. Daarnaast exposeren talrijke ondernemingen uit het land van de rijzende zon in de voor hen relevante delen van de beurs. Zwaartepunten van de presentatie zullen onder andere het Internet of Things (IoT) en het thema midden- en kleinbedrijf zijn.

Door: Witold Kepinski

 

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Axians BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
V2 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!