Witold Kepinski - 18 oktober 2017

Wat zijn de voordelen van IoT in de industrie?

Wat is Internet of Things (IoT)? Wat zijn de voordelen van IoT in de machinebouw? Waarom zou een klant een slimme machine of fabriek willen? Is dat niet alleen iets voor de grote spelers in de markt? Eaton Industries Nederland beantwoordde deze vragen tijdens de TechnoDag in Cinemec, Ede. De redactie van Dutch IT-channel en Executive People was erbij en sprak met Geurt van Bennekom (Eaton Industries Nederland), Theo Langstraat (Eaton Industries Nederland), Henk Westdorp (T-Systems), Tim van Heijst (Extend Smart Coding) en Markus Lindeman (T-Systems).

Eaton ondersteunt middelgrote machinebouwers en IT-dienstverleners om zich voor te bereiden op Smart Industry en veilige en rendabele oplossingen te ontwerpen voor hun klanten gebaseerd op Internet of Things. Eaton geeft verder praktische handreikingen waarmee partners beslagen ten ijs komen in het verkooptraject met klanten.

Tijdens de TechnoDag vertelden de sprekers van T-Systems, Extend Smart Coding en Action Learning Academy waarom resellers en eindgebruikers niet meer om het Internet of Things heen kunnen en hoe er veilige cloudcommunicatie gerealiseerd kan worden. Bezoekers konden live meekijken tijdens een demo waarin gegevens/data uit een slim gemaakt component, gekoppeld aan een in Codesys geprogrammeerde PLC, door middel van object georiënteerd programmeren (OOP) in de HMI naar de cloud wordt gebracht. 

Door: Witold Kepinski

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!