Redactie - 08 november 2017

Cisco wordt een software bedrijf

Cisco organiseerde onlangs zijn Cisco Partner Summit 2017 in Dallas, Texax. Het bedrijf belichtte daar onder andere zijn intuïtieve en zelflerende netwerk dat voorzien is van diverse software functies. Partners kunnen hiermee hun klanten helpen in hun behoefte om beter inzicht te krijgen in data en gegevens. Cisco wordt hierdoor meer een softwarebedrijf. Daarbij wordt onder andere meer focus gelegd op softwareverkoop op basis van een recurring omzet en services. Witold Kepinski, Hoofdredacteur van Dutch IT-channel, sprak hierover in een video interview met Edwin Kanis, Brand Marketing & Innovation bij Axians Nederland.

Er werden tal van aankondigingen voor partners gedaan. Cisco Systems biedt nu één beheeroverzicht voor Cisco Meraki en Cisco on-premises omgevingen door integratiemogelijkheden via Cisco Meraki DNA Center. Deze oplossing omvat gecentraliseerd netwerkmonitoring en dashboardbeheer.

Cisco en Google hebben verder tijdens de Cisco Partner Summit 2017 in Dallas Texas enkele duizenden aanwezige channel partners warm gemaakt voor hun propositie.  Verder werd de nieuwe Cisco Spark Assistant aangekondigd. Dit is een speciaal voor het bedrijfsleven en overheden ontwikkelde stemassistent voor (virtuele) vergaderingen.

Cisco gaat ook nauwer samenwerken met software specialist ConnectWise om de creatie van managed IT-diensten te stroomlijnen. De partijen bieden de diensten op basis van Cisco cloud-managed technologie en ConnectWise Unite met de Cisco portal vanuit een enkele interface. Zo wil Cisco zijn partners zoals MSPs helpen hun zakelijke handelstransacties gemakkelijk te beheren en sneller beheerde IT-diensten op te zetten.

SLTN Vierkant Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!