Witold Kepinski - 15 mei 2018

Video: Nutanix ceo Dheeraj Pandey belicht software en services innovaties

Hyperconverged en enterprise cloud specialist Nutanix lanceerde een hele reeks nieuwe softwareproducten en -functies tijdens de Nutanix .NEXT-conferentie in New Orleans. De nieuwe software van Nutanix helpen channel partners en IT-beslissers bij het beheren van private, public en en hybride cloud omgevingen. Dutch IT-channel redacteur Hans Steeman was erbij en sprak in een video interview met Nutanix ceo en oprichter Dheeraj Pandey over de recente software en services innovaties.

Nutanix kondigde op zijn .NEXT conference onder andere de Software-as-a-Service (SaaS) dienst Nutanix Beam aan. Deze oplossing zorgt voor multi-cloud governance, waardoor organisaties hun uitgaven, beveiliging en compliance & regelgeving beter kunnen beheren over vrijwel elk cloud-platform. Beam is gebaseerd op de recent door Nutanix overgenomen Minjar Botmetic-dienst, waarvan Nutani meldt dat deze inmiddels wordt ingezet voor het beheer van cloud investeringen van meer dan 1 miljard dollar in Amazon Web Services en Microsoft Azure.

Era

Nutanix introduceerde verder Nutanix Era, een nieuwe reeks enterprise cloud platform-as-a-service (PaaS)-oplossingen voor het stroomlijnen en automatiseren van database-operations, zodat database-beheerders (DBA’s) zich kunnen focussen op business-initiatieven. Era breidt de Nutanix Enterprise Cloud OS-softwarestack verder uit dan de core infrastructuur-as-a-service (IaaS) -mogelijkheden voor private cloud-omgevingen, tot platform-layer-services voor vereenvoudigde databasebewerkingen. De eerste release van Nutanix Era bevat copy-data-managementdiensten om de toenemende complexiteit en drukkende kosten aan te pakken die komen kijken bij het beheren van meerdere kopieën van databases in organisaties.

Flow

Nutanix introduceerde ook op de .NEXT Conference 2018 in New Orleans Nutanix Flow, a software-defined networking (SDN) oplossing voor de multi-cloud gebruiker. Flow zorgt voor een applicatie-gerichte beveiliging, om deze te beschermen tegen interne en externe risico’s die niet worden gedetecteerd door traditionele beveiligingsproducten. De Flow-mogelijkheden zijn volledig geïntegreerd in Nutanix's Acropolis-software en direct geschikt voor implementatie. Het system zal dan worden uitgebreid met real-time zichtbaarheid van toepassingen en discovery-technologie, die verworven is met de recente overname van Netsilf. Nutanix Flow automatiseert op elegante en simpele wijze het implementeren en beheren van beveiligingen van applicaties.

Comstor BW 11 tm 17 dec 2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!